Wyświetl pojedynczy post
pete29
Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2009, 13:54. niestety masz rację
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy, życzę Wam jak najlepiej. Ale przyznasz, że to przeuroczy zakątek miasta - prawie w samym centrum, do tego mnóstwo zieleni... Idealne, by wybudować luksusowe apartamentowce.

BTW: na profesjonalny ośrodek treningowy to trochę mało miejsca - profesjonalne ośrodki to ma np. Ajax i to jest 10 pełnowymiarowych boisk.

Jotka,

dobrze napisałeś: jeżeli. Wszystko zależy od tego, jak się do tego wezmą. Moim zdaniem nad zapełnianiem takiego kolosa trzeba pracować już teraz, budując mocną drużynę.

Na razie do Niemiec, gdzie na Borussię Dortmund grającą o środek tabeli chodzi po 70 tys. na każdy mecz, nam "trochę" brakuje. Więc na słabą Lechię nawet wypasiony stadion i dodatkowe atrakcje mogą nie wystarczyć, by zapełnić 43-tysięczny obiekt.

I żeby nie było - ja przecież Śląskowi i Lechii życzę jak najlepiej, w dodatku chcę by stadiony budowane z publicznych pieniędzy były w pełni wykorzystane. Po prostu trochę się niepokoję, bo z zapowiadanych wzmocnień w Śląsku i Lechii nici.

Co do Śląska niestety masz rację
caly ten stadion na Maślicach do gigantomania
Jak dobrze pamiętam ( a na Śląsk Tato pierwszy raz mnie zabrał w 1980 r ) to na Oporowską maksymalnie chodzło 8-9 tys. chodzi mi o średnią a nie poszczegolne mecze.

rekord na Oporowskiej za moich dorosłych czasów to ok 15 tyś z Widzewem 1996 r (wtedy grał Citko )
absolutnie nie widzę tych 40 000 tysięcy na Maslicach.
finansowanie Śląska przez Solorza to też wielka niewiadoma.
Śląsk ma byc finansowany z galerii handlowej przy stadionie wybudowanej na kredyt.
Górka przychodu ponad splatę kredytu ma byc przeznaczane na Śląsk ma to być 40 mln rocznie.Jak zobaczę te 40 mln to uwierzę.
Myslę , że podobna sytuacja jest w Gdańsku
Poznań to inna sprawa. Tam rzeczywiście mogą zapełnic stadion. Ostatnio byłem w Krobii to male miasteczko w Wielkopolsce tuz za granicą z Dolnosląskim. I to było niesamowiite. Pełno ludzi w szalikach Lecha. Widac , że w promieniu 150 km od Poznania nie maja konkurencji.

do do Krakowa to wy sami lepiej wiecie czy zapełnicie wasz stadion

a Warszawa to stadion narodowy i zupełnie inna bajka.
pozdrawiam
Odpowiedz cytując