3rider napisał(a):

Mam dosc bezkrytycyzmu Skorzy, zadufania - w koncu winni sa wszyscy tylko nie on. W drugiej polowie z Lubinem stworzylismy jedna akcje w okolicach 80min meczu... Przerazajace
|
Przerażający to jest poziom tej ligi. Słaba jak barszcz wg ciebie Wisła - grająca bez 7 podstawowych graczy wygrywa sobie z jednym z bogatszych klubów w lidze...
Problem wasz (malkontentów) jest taki, że naoglądaliście się Barcelony i innych Manchesterów i teraz chcecie, żeby Ćwielong grał jak Messi a Brożek jak Rooney...
Porównujecie się z najlepszymi i jest żal i ból. Porównajcie się z Lechem, Legią, Maccabi, Debreczynem, Partizanem, Salzburgiem, Apoelem..to już bardziej nasza półka, porównywalne budżety, poziom sportowy i podobne cele. Nie jesteśmy najbogatszym klubem w lidze i naszym celem powinno być zdobycie mistrzostwa Polski i gra w europejskich pucharach, a nie piękna gra, składne akcje, efektowne bramki... Nasi nie mają wielkich umiejętności ale mają mieć wielkie serca do gry i zwycięstw i Skorży w tym głowa by tą motywacje w sobie znaleźli. Na razie wg. mnie mu się udaje. Jak nie awansuje do LM lub nie wyjdzie z grupy w LE można sie rozglądać za nowym menago...ale jak na razie trzeba obdarzyć go zaufaniem i trzymać kciuki. Nie wiemy przecież kto by przyszedł za niego. A i tak kto by nie przyszedł to z gówna bata nie ukręci. Nie ten materiał. Nasi mają mieć motywacje, a w tych czasach największą motywacją jest pieniądz. Zaproponował bym naszym taki układ:
- Za zdobycie mistrzostwa dostają 5 mln do podziału. Jak nie zdobędą mistrzostwa dostaną tylko 60% ze swoich kontraktów
-Za awans do LM dostaną 15mln do podziału. Jak nie awansują dostaną tylko 60% ze swoich kontraktów...
Jestem pewien, że każdy od 1 do 90 min gryzł by trawe i walczył o każdy metr boiska. Gdyby awansowali do LM mieli by ze 100% bonusu do kontraktu i myślę, że większość by na to się zgodziła. Który by się nie zgodził wiadomo, że bez ambicji, charakteru i jest tu tylko dla kasy i biegać mu się nie chce...wypad.
Gdybyśmy nie zdobyli mistrza lub nie awansowali do LM w budżecie zostało by 40% kontraktu każdego piłkarza...Nie ma sukcesów nie ma kasy. Układ myślę sprawiedliwy. Który się nie zgadza won...
Trochę mnie wyobraźnia poniosła i nie w temacie...ban zasłużony jak coś