Wyświetl pojedynczy post
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2009, 15:07
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Tak więc jako wstęp do najbliższego okienka transferowego, podam krótkie ale bardzo trafne podsumowanie naszej aktualnej kadry.

Od lipca twierdziłem i ostrzegałem (tu na forum), że kadra zespołu na tą rundę jest zbyt wąska i brakuje w niej kilku (minimum 3-4) wartościowych zawodników. Potwierdzeniem tego faktu niech będzie bardzo wymowny cytat z podsumowania dzisiejszego meczu.
JA wiem czy taka wąska ta nasza kadra?

Stać nas na to, by na ławie (po tych ew. 3-4 WARTOŚCIOWYCH wzmocnienach których Ci brakło) siedzieli jednoczęsnie np Jop, Piotr Brożek, Jirsak, Kirm, Paweł Brożek, Łobodziński? Czyli goscie zarabiający łącznie z milion euro rocznie ?

Liczebność kadry jak na potrzeby (coraz mniejsze - przecież choćby na wiosne to my z góra 16-17 spotkań w 3 miesiące zagramy !) jest zupełnie wystarczajaca. Przecież wczoraj mimo braku, kolejno, Pawełka, Alvareza, Singlara, Głowy, Sobola, Garguły, Brożka (a więc ponad połowy wyjściowej jedenastki!) mieliśmy od początku spotkania TYLKO jednego "młodziana", Burligę. Co wy chcecie mieć 22 klasowych (na poziomie reprezentacyjnym) piłkarzy? Panowie, dziękujcie Bogu, że po Levadii nas nie rozsprzedano i jesteśmy pierwsi w tabeli... W Lechu jak pojawiły się kontuzje to grali 18 latkowie, w Legii jakiś nieopierzony Kosecki debiutuje...

Naprawde liczebność naszej kadry jest dobra, nikt nie ma tylu wartościowych zmienników w tej lidze! Gorzej raczej ze sztabem medycznym szeroko rozumianym, bo to paranoja, że 1/3 kadry się leczy ciągle. czy to wina tego sztabu czy bardziej sposobu przygotowania do sezonu - nie wiem, wiem natomiast że to jest nasz główny problem.
Odpowiedz cytując