Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2009, 13:40
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ze mi sie nie chce podsumowywac twoich postow, bo pewnie wylonil by sie z nich obraz chamowatego zadufka, pozbawionego szacunku wobec innych forumowiczow czy tez bylych trenerow Wisly (jesli ja mam paranoje na punkcie Skorzy, to ty na punkcie Petrescu masz schizofrenie hebefreniczna). Sam sie sobie dziwie, ze po tym jak nazwales mnie pajacem, znajduje w sobie ochote do odpisywania na twoje posty. Masz prawo analizowac i podsumowywac po swojemu co ci sie tylko podoba i nic mi do tego, ale szczerze mowiac guzik mnie to obchodzi. Sa na tym forum setki innych osob, ktorych zdanie jak rowniez ton przejawiany w rozmowie uwazam za cenniejsze.
I to by bylo na tyle z mojej strony, bo o tym czy Piotr jest lepszy od chaotycznego Slowenca, bedzie mozna dywagowac, gdy zagra pare razy w jego miejsce.
Nie mam ochoty wdawać się z tobą w słowne przepychanki. Sądzę, że nasze ostatnie posty idealnie obrazowały dzielącą nas różnicę. Ja dwa zdania poświęciłem tobie, a pięć piłce. Natomiast ty piszesz o mnie cztery, a o Wiśle jedno...
To ostatnie zdanie pewnie dorzuciłeś by uniknąć bana. Paradoksalnie to było twoje najsensowniejsze stwierdzenie w tej całej dyskusji. Czy Piotr jest lepszy od Kirma dowiemy się, gdy zaliczy kilka występów na jego pozycji. Otóż to! Wbrew temu co pisałeś wcześniej nie mamy pewności czego oczekiwać od Brożka. Nie wiemy, czy doświadczenie, które zebrał na obronie pomoże mu stać się lepszym, dojrzalszym pomocnikiem, czy obudzą się w nim stare nawyki, których oduczył się grając na obronie, itd. Nie ma podstaw by w tej chwili stwierdzić, że przesunięcie Piotra do przodu to ewidentnie zły pomysł. Naturalnie to nie powstrzymało cię przed skrytykowaniem tej idei. Ot tak, byle tylko przyczepić się do jakiejś wypowiedzi Skorży.
Oczywiście najlepiej byłoby zakontraktować klasowego skrzydłowego, ale na to raczej się nie zanosi. Sprowadzając obrońcę mogącego grać na lewej stronie (najpewniej znacznie tańszego od dobrych skrzydłowych) nie tylko wzmocnilibyśmy defensywę, ale leż zyskali kolejne możliwości zestawienia linii pomocy. A że w tej chwili w naszej drugiej linii pałętają się tacy wirtuozi jak Łobo, Ćwielong i Jirsak to solidnemu Piotrowi trudno byłoby osłabić tę formację.