Wyświetl pojedynczy post
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2009, 15:29. Odejście Mauro
Ja chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt odejścia po blisko 9 latach z naszego klubu Mauro Cantoro. Mauro miał swoje lepsze i gorsze chwile momentami wszyscy go kochaliśmy za jego postawę na boisku, ale w ostatnim czasie tego nie da się ukryć Mauro nie walczył już tak jak parę lat temu... Teraz jednak uważam, że godnie w tych ostatnich meczach z Białą Gwiazdą na sercu nosi opaskę kapitana i prezentuje dobry poziom jak na nasze ligowe warunki. Uważam, że Mauro powinien zostać(przy mniejszym kontrakcie) w klubie, jeżeli mamy grać w europejskich pucharach bo wtedy szeroka kadra jest bardzo potrzebna.

Ale tak naprawdę chciałem napisać tu o tym, jaki Mauro moim skromnym zdaniem ma wpływ na resztę drużyny. Zwrócicie proszę uwagę na to, że każdy zawodnik czy to Cleber, Marcelo, Diaz czy inni prawie każdy na początku swojego pobytu w Krakowie podkreślał jak mu pomógł Mauro w aklimatyzacji i po jego odejściu aklimatyzacja każdego nowego zawodnika rodem z Ameryki będzie dłuższa i trudniejsza ( z tego co wiem to ani Cleber ani Marcelo czy Diaz nie mówią w naszym języku).
Wydaje mi się też, że Mauro miał dobry wpływ na atmosferę w zespole. Tu przykład dla przypomnienia

http://www.youtube.com/watch?v=ZnvLsWGQetg
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 11.12.2009 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując