Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2009, 20:31
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze wypowiedź Filipiaka na temat zagranicznych zawodników:

- Z drugiej strony, kiedy spojrzymy na kluby polskie - jest to mocna wypowiedź, ale pozwalam sobie to powiedzieć - ci zagraniczni zawodnicy w czołowych klubach ciągle sprawiają problemy, mają kaprysy, grymasy.Polak jest bardziej stabilny, przewidywalny. Zagraniczni są chimeryczni. To jest powodem między innymi tego, że czołowe polskie kluby nie odnoszą sukcesu w pucharach, gdzie trzeba zawalczyć do bólu.
Dla tych gwiazdeczek zagranicznych Polska jest traktowana jako "obóz przejściowy" albo "obóz przesiedleńców" do lig mocniejszych. U nas ledwo coś zagra i już robi fochy, menedżerowie robią jazdy. My nie chcemy tak pracować.

A ja myślałem że jest na odwrót.

Może mówił o Rengifo, Costlym itd?

Myślę że są takie problemy bez względu na paszport (Lewandowski, Rengifo) Nie ma co iść na łatwiznę typu - Polak zły/dobry albo obcokrajowiec zły/dobry. Bez takich naiwnych uproszczeń. Wszystko zależy od człowieka.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.12.2009 o godz. 20:33.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując