Wyświetl pojedynczy post
zawiślak23
Junior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2009, 14:40
Z nudy i z ciekawości i dla zabawy , mierzyłem sobie miarką w Google Earth długości stadionów w Polsce i Europie(od linii do linii).I wyszło mi ,że długość boiska Wisły wynosi powyżej 99 metrów(wg danych ma mieć 105m).Dla porównania Stadion Legii - blisko 105, Stadion Lecha , blisko 104m , stadion Cracovii(przed przebudową) -blisko 105 m.Tak samo Barcelona ,Real ,Bayern(czyli tak jak maja w oficjalnych danych o stadionie).
Stadion Chelsea ma w oficjalnych danych 102 m (mi wyszło bardzo blisko 102).Oczywiście wiem ,że takie pomiary to tylko zabawa i nie można ich brać na poważnie , ale mnie zastanawia aż tak duża różnica w stosunku do tego jakie wymiary naszego stadionu podaje się oficjalnie.Dlatego chcę wiedzieć czy boisko Wisły ma naprawdę 105 metrów?Czy ktoś to mierzy w ogóle?Bo trochę mnie to dziwi ,że na innych stadionach raczej wszystko mi się zgadzało.

Ps.Dla tych co będą mnie atakować--Wiem ,wiem ,że takie pomiary są mało warte, ale powtarzam , robiłem to z ciekawości ,po prostu tylko boisko Wisły odeszło od normy.
Odpowiedz cytując