AS82 napisał(a):

|
Pazdan to zapewne pomysl na poszerzenei kadry ,bo Glowacki z Marcelo i tak sa nie do ruszenia , wiec on bedzie rezerwowym , zapewne mysla o nim tez w kontekscie odejscia Cantoro ,bo Pazdan jak defensywny pomocnik tez gral
|
Pazdan - to przede wszystkim defensywny pomocnik, ale w Górniku przy kontuzji Banasia musiał grac na nowej pozycji.
Było 3 muszkieterów "sparciałego" Leo - Zahorski, Danch i Pazdan
Z tej trójki Pazdan jest zdecydowanie najlepszy
Ma 180 wzrostu, waleczny uniwersalny i lepszy piłkarsko od naszego Diaza (wiem że w to trudno niektórym uwierzyć że Polak może być lepszy piłkarsko od "zawodowych i profesjonalnych" cudzoziemców ale wg mnie tak jest). Dwóch takich uniwersalnych piłkarzy Diaz, Pazdan i nie potrzeba nam Cantoro i Jopa

Potrzebny jest kolejny walczak w składzie bo jak widać z walecznością naszych kopaczy cienko...
Pazdan jest też szybki, umie grac jako defensywny pomocnik, środkowy obrońca i boczny obrońca.
Rozumiem że dla niektórych jakby Pazdan był Czechem, Słowakiem, Serbem, Bośniakiem, Urugwajczykiem czy Słoweńcem to byłoby coś

Niestety... zwykły Polak i to z Krakowa
Oceniajmy piłkarza nie za paszport a za grę. A Pazdan nie jest taki słaby (tylko na Bytovie jak niektórzy piszą) Jest jak młody Sobol, i na teraz prezentuje poziom Diaza. A myślę że potencjał ma zdecydowanie większy.
Ale znając życie problem sam się rozwiąże bo kluby się nie dogadają