AYALA napisał(a):

|
jeśli chodzi o zakup zawodników z BATE to podano że oni tam średnio zarabiają 5-6 tyś Euro miesiecznie to prawie 4 razy mniej niż ma Łobo na miesiąc.Pamiętam jak przed piecioma laty Liczka miał robic z Wisły drugą Sparte Praga ale mu to nie wyszło, potem był pomysł ze zrobieniem z Wisełki drugiej Steaua Bukareszt z Danem Petrescu i zaciągiem Rumuńskich grajków na czele i też sie nie udało.Mama nadziedje że wariant Białoruski wypali i Biała Gwiazda będzie grac co najmniej jak BATE rok temu w lidze mistrzów
|
Ja też mam nadzieję że jakiś wariant wypali wreszcie bo za dwa lata będziemy pisać na forum, że marzy nam się Wisła grająca w pucharach jak Skonto Ryga albo Hafnarfjordor czy jak tam to się pisze.
Co do tych grajków z BATE to przecież ten Witia Rodionov miał w tamtym roku ofertę transferu do Jagi za kwotę miliona dolarów (lub coś około) ale wybrał SC Freiburg (dla niezorientowanych - 2. Bundesliga). Myślę że w przypadku jakiegoś konkretnego ruchu ze strony naszego klubu na miekko by do nas przeszedł ale czy byłby wzmocnieniem czy raczej mocnym rezerwowym to tu bym nie zaryzykował jednoznacznych jakiś stwierdzeń bo to nie jest wielki talent, on jest po prostu wybiegany i pewnie szybko by stwierdził że skoro inni nie biegają to po co on ma się męczyć.