Jasne , natomiast 2 lata rządu Pisu to była pełna sielanka, solidarna Polska i walka z układem haha.Kaczmarek, Netzel,Kornatowski,Marzec,Pupilek Lecha - Krauze,Piech , komuchy z SO - a najciekawsze jest to że ta banda by nadal rządziła , gdyby tylko nie zepsuli panom z Pisu zabawy w udupianie Andrzejka.
Jak dla mnie jedni warci drugich i trzeba być bardzo słabym intelektualnie, tudzież kompletnie zaślepionym, by tego nie widzieć.
A co do tzw ' zielonej wyspy' - zna ktoś jakikolwiek rząd w jakimkolwiek kraju który by się tym nie chwalił?
W swoim poprzednim poście odniosłem się do tzw: liberalnego-konserwatyzmu PO. Stwierdziłem że: "nie jest to w żadnym razie partia "liberalno-konserwatywna" ale zwykła klika oligarchii (postkomuny, ubecji, czerwonego businessu itp.) która przejęła władzę posługując się liberalną-konserwatywną retoryką". I uważam że trzeba być ślepym żeby uważać inaczej (tzn że PO to jednak konserwatywni-liberałowie).
Dyskusja o przewagach Pis-u na PO tudzież o uwikłaniu PiS w "układ" to już zupełnie inna rozmowa.
Moje zdanie jest takie że na chwilę obecną PiS znacznie lepiej potrafiłby realizować to co ( moim zdaniem) jest dla Polski ważne: polityka antykorupcyjna, lustracja, osłabianie wpływów służb, reforma sądów, polityka zagraniczna itp, itd.
Nie zgadzam się też oczywiście z tym że PiS z układem nie walczył. I najlepszym tego dowodm jest (żeby trzymać się Twojej retoryki) moim zdaniem to że spośród wymienionych przez Ciebie osób (Kaczmarek, Netzel,Kornatowski,Marzec,Pupilek Lecha - Krauze) każdy jeden został jeszcze za rządów PiS odsunięty od władzy i oskarżony o popełnienie przestępstwa. Uniewinnił ich dopiero rząd PO. I w rzeczy samej trzeba być: "bardzo słabym intelektualnie, tudzież kompletnie zaślepionym, by tego nie widzieć."
Natomiast postępemw Twoim rozumowaniu jest to że: "jedni warci są drugich" (tzn: jak rozumiem PO warte PiS). Jeszcze chwila i może dojrzejesz

.