|
Na dyspozycje BATE Borysów w europejskich pucharach zwróciłem uwagę jakiś czas temu i muszę szczerze napisać ,że się dziwię dlaczego wcześniej nikt w Wiśle nie wpadł na to ,żeby uważniej śledzić rozgrywki ligi białoruskiej i penetrować ten rynek. Podobnie jest w przypadku Gruzji. W tych dwóch państwach można pozyskać całkiem solidnych zawodników , pracowitych ,którzy realnie podniosą konkurencję w drużynie. Wymagań finansowych też kosmicznych jakichś nie mają. My tak naprawdę przecież nie szukamy "...zidanów , figów czy innych ruikosztów..." jak był łaskaw mój sąsiad to nakreślić , ale właśnie piłkarzy tanich perspektywicznych , rzemieślników.
Inna sprawa to jest Cleber. Nie wiem po co się tak bardzo forsuje jego powrót na R22. Pewnie się powtarzam ale pamiętajmy ,że jest to piłkarz 35letni. Fakt ,że rozegrał w Tereku te 15 spotkań na 30 w pełnym wymiarze czasowym , a uwzględniając rozpiętość kadrową w klubach rosyjskich to wcale nie mało. Trzeba by dokładnie przeanalizować w jakiej jest formie Brazylijczyk jakie ma oczekiwania finansowe.
|