Wyświetl pojedynczy post
HutnikKraków1950
Junior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2009, 16:41
Proud napisał(a):Wyświetl post

całą małopolska na 4 ligę chodzi?

dziwne by było żeby Cracovia i Wisła chciały płacić Wam tyle co Zagłębiu. Przecież w Sosnowcu stadion był przygotowany do rozgrywek ekstraklasy. A na Hutniku potrzeba inwestucji.
chodziło mi o 2 tys. wybacz...

A zdajesz sobie sprawę że aktualnie za modernizacje płaci miasto? Zresztą ma płacić miasto bo i tak na wisi 100 tys za ten pseudo remont. Rozumiem że dla Ciebie fakt że będziecie grali w Krakowie z 6/7 tysieczną publicznością nie jest wystarczający? Już sam zysk z biletów będzie duży + nie trzeba jeździć tam i spowrotem, można trenować na swoim boisku. Rozumiem że w tym wypadku wasze marne grosze (o Cracovii nie wspominając...) są adekwatne do tej sytacji?

joshi napisał(a):Wyświetl post
co by nie mówić, kolejny raz pseudo działacze doprowadzili klub do ruiny,
Hutnik na pewno nie zginie, bo ma zaplecze kibicowskie, niewielkie ale ma. Założą stowarzyszenie, zaczną grać od 5 czy 6 ligi i jakoś to im będzie szło.
Dziwi mnie jedynie fakt, że mając do dyspozycji taki zaplecze ( kilka boisk, balon, nowoczesna hala, basen) nie są w stanie na tym zarabiać?
A co do Mittala to ja mu się nie dziwię, to jest chyba jedna z największych firm w swojej branży na świecie, więc oni raczej spoglądają na sport w wydaniu światowym a nie osiedlowym...
Hala nie ma nic wspolnego z Hutnikiem.

Juniorzy itp będa istniec dalej bo jest to SPMTS i ani balon ani te boiska a tym bardziej hala Hutnikowi zysków nie przynoszą...

Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko szkoda. Jestem tylko ciekaw, co się stanie z kibicami Hutnika. Szczególnie z tymi, którzy prężnie działali na rzecz ruchu kibicowskiego na Suchych Stawach.
Szczególnie Ci co prężnie działają na pewno nie pójdą na żaden mecz w Krakowie. Co najwyżej na Wande.

Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Hutnik już upadł wystarczy popatrzeć ilu kibiców przychodzi na ich mecze.A są liderami.Więc czego tu żałować jacy kibice taki klub jaki klub tacy kibice.
Masz rację. Wiele nas nie chodziło(ale więcej niż Cracovii w Sosnowcu). Tylko że od początku sezonu było jasne powiedziane że nie awansujemy bez względu na miejsce w tabeli i że jest marna szansa na uratowanie klubu. Wiem że w tej sytuacji powinno się zobilizować ale udało się to tylko na ostatnim meczu...