Proud napisał(a):

całą małopolska na 4 ligę chodzi?
dziwne by było żeby Cracovia i Wisła chciały płacić Wam tyle co Zagłębiu. Przecież w Sosnowcu stadion był przygotowany do rozgrywek ekstraklasy. A na Hutniku potrzeba inwestucji.
|
chodziło mi o 2 tys. wybacz...
A zdajesz sobie sprawę że aktualnie za modernizacje płaci miasto? Zresztą ma płacić miasto bo i tak na wisi 100 tys za ten pseudo remont. Rozumiem że dla Ciebie fakt że będziecie grali w Krakowie z 6/7 tysieczną publicznością nie jest wystarczający? Już sam zysk z biletów będzie duży + nie trzeba jeździć tam i spowrotem, można trenować na swoim boisku. Rozumiem że w tym wypadku wasze marne grosze (o Cracovii nie wspominając...) są adekwatne do tej sytacji?
joshi napisał(a):

co by nie mówić, kolejny raz pseudo działacze doprowadzili klub do ruiny,
Hutnik na pewno nie zginie, bo ma zaplecze kibicowskie, niewielkie ale ma. Założą stowarzyszenie, zaczną grać od 5 czy 6 ligi i jakoś to im będzie szło.
Dziwi mnie jedynie fakt, że mając do dyspozycji taki zaplecze ( kilka boisk, balon, nowoczesna hala, basen) nie są w stanie na tym zarabiać?
A co do Mittala to ja mu się nie dziwię, to jest chyba jedna z największych firm w swojej branży na świecie, więc oni raczej spoglądają na sport w wydaniu światowym a nie osiedlowym...
|
Hala nie ma nic wspolnego z Hutnikiem.
Juniorzy itp będa istniec dalej bo jest to SPMTS i ani balon ani te boiska a tym bardziej hala Hutnikowi zysków nie przynoszą...
Kandzior napisał(a):

|
Mimo wszystko szkoda. Jestem tylko ciekaw, co się stanie z kibicami Hutnika. Szczególnie z tymi, którzy prężnie działali na rzecz ruchu kibicowskiego na Suchych Stawach.
|
Szczególnie Ci co prężnie działają na pewno nie pójdą na żaden mecz w Krakowie. Co najwyżej na Wande.
Daja`n napisał(a):

|
Hutnik już upadł wystarczy popatrzeć ilu kibiców przychodzi na ich mecze.A są liderami.Więc czego tu żałować jacy kibice taki klub jaki klub tacy kibice.
|
Masz rację. Wiele nas nie chodziło(ale więcej niż Cracovii w Sosnowcu). Tylko że od początku sezonu było jasne powiedziane że nie awansujemy bez względu na miejsce w tabeli i że jest marna szansa na uratowanie klubu. Wiem że w tej sytuacji powinno się zobilizować ale udało się to tylko na ostatnim meczu...