W sprawie anulowania kartki Iwańskiego przez Komisję Ligi, znalazłem takie coś:
Cytat:
Komisja Ligi uznała, że kartka jaką ukarany został Maciej Iwański jest niezasłużona i anulowała karę. Rozgrywający Legii Warszawa został ukarany żółtym kartonikiem w meczu z Lechem Poznań.
- Sprawa była oczywista. Nawet jeśli Iwański zagrałby ręką, nie chciał nikogo oszukać. Przyjął piłkę w biegu. Wściekłem się. Będziemy reklamowali tę decyzję, bo każda kartka w końcówce ligi jest ważna - powiedział dziennikowi "Polska The Times" Jan Urban.
|
Po tym tekście dla mnie sprawa Marcelo jest oczywista. Jeśli Iwańskiemu anulowali za rękę, którą rzekomo nie chciał zagrać, to Marcelo powinni zrobić to samo. Przecież Marcelo nawet nie sfaulował bramkarza, a jeśli być upierdliwym (tacy są z Komisji Ligi) to po rzekomym faulu Marcelo doszło do przepychanki z graczami Odry, ale
EWIDENTNIE widać na powtórkach, że to gracze Odry mieli jakieś agresywne zagranie w stronę Brazylijczyka, a on nawet nie drgnął i nie wykonał żadnego gestu. KARTKA MUSI BYĆ ANULOWANA, jeśli sprawa będzie rozpatrzona merytorycznie.