Wyświetl pojedynczy post
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2009, 16:00
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Z punktu widzenia kibicowskiego, to dla nas najlepszym wyjściem byłoby, aby Hutnik przestał istnieć, a cała młodzież ze Starej Huty przychodziła na stadion Wisły . Ktoś pisał o ich odrodzeniu, znalezieniu sponsora i grze w wyższej lidze. Dla mnie to trochę niefortunny pomysł. Tam naprawdę drzemie spory potencjał kibicowski. Rozpropagować Hutnik jako prawdziwy klub nowohucki, ostatni bastion honoru, bez sprzętu i z zasadami. I mogliby dziubnąć potencjalny narybek. W najczarniejszym scenariuszu mogłoby stać się i tak, że większość Huty śmigałaby na Suche Stawy. Odradzać to się może Zawisza, Pogoń, albo Astra Krotoszyn - byle z dala od nas.
Takich farmazonów to dawno już nie czytałem....
Co Ty boisz się Hutnika? Teraz jest HKS i co? Ilu mamy kibiców w NH - ogromną liczbę, więc nie sądzę żeby sytuacja miała się zmienić tylko dlatego że Hutnik by się odrodził. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia.

Skoro masz obawy przed Hutnikiem to ja się nie chcę pytać co sądzisz o Cracovii...
Kraków, to nie Poznań gdzie jest jeden klub - tu zawsze była rywalizacja i taka jest potrzebna - bo rywalizacja to progres.