Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2009, 14:35
zimiok napisał(a):Wyświetl post
Skoro u nas kryzys przybrał rozmiary katastrofalne, to jak nazwać sytuację w krajach nadbałtyckich, które przed kryzysem rozwijały się w tempie dwucyfrowym?

A na sytuację budżetu największy negatywny wpływ ma obniżenie składki rentowej, . Szkoda tylko, że Jaro zapomniał o bilansowaniu budżetu po stronie wydatków...
Taki już urok zimioka że jak zabierze od czasu o czasu głos na forum to od razu przypominam sobie o intelektualnej słabości lemingów tzn: elektoratu Doniego. Jedyne co to to potrafi to bezmyślnie podążać śladem wyznaczonym przez liderów (GW, TVN).
I bidule nie uświadamią sobie jak idiotycznie brzmi zarzucanie przez tzw: liberałów (czytaj PO), tzw: socjalistom (cztaj: PiS) tego że ci drudzy obniżyli za swoich rządów podatki. Jest to tym śmieszniejsze że owi 'liberałowie" głosowali w sejmie w tej sprawie ramię w ramię z PiS. Trzeba naprawdę być zimiokiem żeby podnosić tego typu argumenty.
A jeśli chodzi o bilansowanie budżetu to chciałbym przypomnieć że wg budzetu PiS deficyt wynosił dwadzieścia kilka miliardów PLN (o ile mnie pamięć nie myli najmniejszy deficyt w historii III RP) i to dopiero zasługą"rządów" PO było podwojenie kwoty deficytu (a w praktyce potrojenie biorąc pod uwagę "kreatywne" działanie ministra Rostowskiego).
A tak w ogóle to nie mogę wyjść z podziwu że ktoś może być takim oszołmem i poważnie traktować argument że przyczyną zapaści finansów państwa są rządy opozycji dwa lata temu. Jak dla mnie przypadek kliniczny.

A jeśli chodzi o PO to widać jak na dłoni że nie jest to w żadnym razie partia "liberalno-konserwatywna" ale zwykła klika oligarchii (postkomuny, ubecji, czerwonego businessu itp.) która przejęła władzę posługując się liberalną-konserwatywną retoryką.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 03.12.2009 o godz. 14:39.