Wyświetl pojedynczy post
Ałgaja
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2009, 10:17
Na idiotyczny przepis o 2 młodych zwiedzających Polskę oczywiście nic nie poradzimy, więc za prosto jest uznać, że to przez niego Maja nie może nawet siedzieć na ławce i nic z tym dalej nie robić.
Na meczową 12tkę, która jedzie na spotkanie już coś poradzić można i moim zdaniem lepiej byłoby gdyby tam kosztem Doroty (której dobre występy w tym i poprzednim sezonie można policzyć na palcach 1 ręki...) znalazła się czasem Maja.
Wyżej wspomniany przepis o młodych powoduje, że w meczowym składzie musimy mieć tylko 4 polskie seniorki i obecnie taką ilością spokojnie dysponujemy i jest to ilość zupełnie wystarczająca do sensownej rotacji, młode czy mają kontuzje czy nie muszą i tak siedzieć...

Ja nie czuję też potrzeby "pastwić się" nad Anką, ale ze statystyk wynika, że w Poznaniu grała 20 min, więc jeśli w 1 połowie grała 5min, to jej wejścia w 2 połowie nie można nazwać chwilą. W meczu z Muksem 7 naszych zawodniczek grało krócej niż Niunia.
I tym samym zostanę przy swoim zdaniu, że jeśli w 7 meczach na 10 w lidze przy tak wyrównanej kadrze jak Wiślacka, gdzie do rotacji jest 8-9 osób, dostaje się blisko 20 minut to nie jest to bardzo mało, tym bardziej że mniej więcej tyle samo czasu dostają wszyscy (w lidze więcej minut mają tylko Liron, Marta i Ewka, ale to dziwić nie może).
A na koniec się powtórzę; wydaje mi się, że jest jakaś przyczyna tego, że obecnie Hernandez bardziej ufa Adze niż Niuni, tym bardziej że jak już wspomniałam, Wielebna u niego startowała z lepszej niż Majewska pozycji.
Sądzę, że Anka będzie miała jeszcze nie raz możliwość udowodnienia swoją postawą, że na minuty w ważnych meczach także zasługuje i pokaże trenerowi, że warto na nią stawiać, bo dobrej, szczególnie polskiej zawodniczki obecnie bardzo potrzebujemy.
Odpowiedz cytując