|
W kraju kwtnącej korupcji, nic się nie zmienia. Choćbyśmy sędziów zamykali dwa razy dziennie i wysyłali na Sybir, to następni i tak będą będą robić to samo. Oglądać mecze Legii to jak masochizm i dlatego nie warto szarpać sobie nerwów i nabijać kasy dla tak skonstruowanej piłki nożnej w Polsce." Legia mistrz " po zwycięskim meczu Małek v GKS Bełchatów. Można sobie tłumaczyć marnowane sytuacje przez GKS, ale to już inna sprawa i jeśli nie potrafią strzelić to powinni mieć remis. Niestety sędzia nie tylko był notorycznie upierdliwy dla GKS, umiejętnie wyprowadzając ich piłkarzy z równowagi swoimi bezczelnymi decyzjami, ale dyktował przeciw nim faule, których nie było a tego niebyłego faulu w okolicach pola karnego GKS, nie mógł oczywiście przepuścić i dać szansę Iwańskiemu, z której doskonale zdawał sobie sprawę, widząc piach i beznadzieje Legii . Kibice GKS po meczu śpiewali " złodzieje" i tak jedzie ta nasza korupcyjna piłka w kierunku upadku całkowitego.
E D I T
Ps. Jaca TS - ja nie mam nic do kibiców Legii czy nawet ich klubu, który w tradycji ma wspomaganie sędziowskie ( wywiad Vukovica ) i każdy dawniej do tego przywykł. Wisła to sama jest sobie winna zmarnowania swojej dominującej pozycji w tym sezonie i ten mecz Legii nie interesuje mnie pod tym względem. Ja mam wściekłość do organizatorów naszej ligii, że w chwili gdy wszyscy kibice w Polsce szukają wyjścia z upadku polskiej piłki, nadal stosowane są te same metody tej organizacji. Małek to nie jakaś popierdułka, tylko sędzia sędziujący w pucharach UEFA i tu nie ma przypadku czy jego nieumiejętnosci. To zabija we mnie nadzieję na lepszą piłkę w Polsce. To jest wręcz podłe. A głos stęsknionych za wszelką cenę tytułu mistrzowskiego, kibiców innych klubów, jest ich sprawą, którą ja nawet rozumiem, tylko nie o to w tym wszystkim chodzi, przynajmniej mnie. Nie tędy droga do zmian na lepsze. Korupcja i układy zdemolowały naszą piłkę a jeśli nadal tak ma być, to czeka nas zagłada całkowita. Bez uczciwej konkurencji nie wyciągniemy się z upadku nigdy. Czy nadal nie widać jeszcze u niektórych, jak żałosnym człowieczkiem jest taki Małek i całe to polskie, piłkarskie bagno, po tym co już wiemy o tym bagnie. Naprawdę ŻAL tej naszej piłki.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.11.2009 o godz. 19:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|