|
"Może mi tu jeszcze logicznie umotywujesz po co goście wystartowali z nożami do ochrony . ( Lepiej chyba na priv) , chętnie wysłucham poważnych argumentów"
Nie musze z niczym się na privie ukrywać. Z tego co słyszalem nikt noży nie użył.
Zreszta gdyby tak się stało byłaby wielka afera na całą Polskę i pewnie padałaby głowa.
Zapamiętaj, że to, ze ochrona tak temat podrzucila KL i media podchwycily nie znaczy, ze jest to prawda.
Tak samo jak bzdura było, że zawodnik Arki po jednej z fet mistrzowskich miał jakikolwiek powazniejszy uraz. Jednak media podchwycily.
Odchodzac od tego jednak to osobiście jestem przeciwko wszelkim ostrym przedluzaczon.
"ętnie wysłucham poważnych argumentów Ktoś zapewne bystry i zorientowany w dzisiejszych realiach koordynował zdarzenia na trybunach (race , pozdrowienia itp) Nie brali pod uwagę możliwych konsekwencji "
Tutaj nie bede nikogo usprawiedliwial.
Zwlaszcza, ze akurat w ten weekend miałem niezalezny od meczu wyjazd za granicę.
Ale.
Z tego co wiem race były odpalane przed meczem a szaliki palone po. Zatem intencją pomysłodawcy było uniknięcie kary.
Nie udało się. Na drugi raz trzeba to sprytniej zrobić, żeby ominąc absurdalny zakaz odpalania rac.
Co do okrzyków, pozdrowień etc to częśc kibicowania na całym świecie i nie bede tego negował.
Cudzysłów został użyty jedynie w 2 wypadkach w tym przy odnoszeniu się do "modelu".
Dla mnie wcale nie potrzebny jest tu cudzysłów, bo model w Krakowie jest rzeczywiście inny niż w Polsce i na świecie.
Co do ironii czy też sarkazmu to można to było zrobić w ciekawszy sposób.
Tym samym kończe debate tutaj.
Z powodu późnej pory i braku sensu z użytkownikami typu Zieniu 17, którzy doświadczenie kibicowskie mają żadne, o ilości wyjazdów czy wiedzy nt kultury kibicowania w Polsce i za granicą nie wspomnę.
Czas jest zbyt cenny; wole przeznaczyć go na coś pożyteczniejszego.
|