Wyświetl pojedynczy post
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2009, 22:26
tofik napisał(a):Wyświetl post
Hmm. Takie pokrętne myslenie masz. Trening, to nie mecz. Nie weryfikuje na dobrą sprawę umiejętności. W końcu mistrzowie treningów na meczach często zawodzą i odwrotnie.
Jakim prawem miałby ich uznawać za gorszych, bez sprawdzenia tego w lidze ? To dopiero byłaby kompromitacja. Dlatego dziwie się, że akurat pod tym kątem bronisz Skorży. Tonący brzytwy się chwyta, a treneiro tonie. Więc albo coś zmieni, albo pójdzie na dno.

Dalsze trzymanie tych delikwentów na boisku na pewno niczego nie poprawi. I tu nei chodzi, żeby mnie przekonać.
Ja się z tobą zupełnie zgadzam. Zęby mnie bolą jak widzę Łobodzińskiego czy Jopa, forme Pawła Brożka czy nawet grę Kirma. Jak ja bym był na miejscu trenera, wiedząc tyle ile wiem teraz (czyli oglądając mecze) to natychmiast bym ich wywalił i wpuścił młodych, jakichkolwiek innych.

Ale mam trochę szersze spojrzenie - prowadzę firmę, zatrudniam specjalistów. I wiem, że mimo, iż czasem wydaje mi się, że mam racje, to nie mogę się wpier..dalać w ich pracę, bo to nie ja jestem specjalistą tylko oni. Musi być jakieś zaufanie i podział obowiązków. Jak zepsują, to bekną, ale muszą pracować po swojemu na swoją odpowiedzialność.

Tak jest z trenerem. On obserwuje zawodników na treningu, gierkach wewnętrznych, on robi badania wydolnościowe, wie w jakiej są formie, jaką mają szybkośc, jaką wytrzymałość itp. ja tego nie wiem, ja tylko widze mecz, i mi się mecz nie podoba...

Dziś rozmawiałem ze znajomym, i mówe mu...."....na miejscu Skorży, to posadziłbym Pawła Brożka na ławie, wpuściłm w pierwszym składzie Boguskiego, Leszczaka bo się ładnie pokazali w statnim meczu" a on mi na to -"..oczywiście, masz racje, zagrali dobrze, ale weź pod uwagę, że weszli na ostanie 20 minut, byli na świeżości przeciwko przeciwnikom którz mieli już miekkie nogi i czarno przed oczyma po ponad godzinnej ostrej walce. Czy naprawdę sądzisz, że Boguski zrobi to samo wychodząc na świeżego przeciwnika? I jak myślisz ile czasu wytrzyma kondycyjnie po kontuzji? A czy nie sądzisz, że Leszczak, 17 letni młokos mający o 5-10 kg masy mieśniowej mniej od średniego 25-latka będzie walczyć równie skutecznie do pierwszej minuty, jak przez te ostatnie 5 minut kiedy rywale oddychali rękawami?"

A potem przeczytałem wywiad z Boguskim na oficjalnej stronie Wisły: "sił mam na maksymalnie 20 min".
I zdałem sobie sprawę o ilu rzeczach, my kibice, laicy, nie wiemy, nie myślimy nie mamy pojęcia...

I dlatego jak zatrudniam specjalistę Skorże, i ten specjalista wystawia drewniaka Łobodzińskiego, to jakieś tego powody muszą być....
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....