Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2009, 20:43
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, nikt nie twierdzi ze Skorza nie odpowiada za wyniki, wrecz przeciwnie to jest tez po czesci jego wina, ale na litosc boska miejmy tez jakis wzglad na pewne sprawy, ktore tez dodatkowo sie na to skladaja.
Napiszę to tylko raz:
wolfy napisał(a):
Maciej Skorża miał stworzone warunki lepsze niż wszyscy pozostali trenerzy ligowi.
Nie postawiono przed nim obowiązku ogrania rywali o potencjale piłkarsko przekraczającym nasz. Porażki z Barceloną i Tottenhamem nie zrobiły na właścicielu żadnego wrażenia. Jedyne co musiał zrobić, to przejść Levadię Talin.
Transfery poczynione do klubu stały na wyższym poziomie niż transfery do Legii i Lecha, ściągnięto lepszych zawodników.
Wisła to nie jedyny klub, który boryka się z problemami kontuzji kluczowych piłkarzy (w przypadku Amiki lepiej chyba użyć słowa "niedyspozycja").
Po blamażu w pucharach trener został obdarzony zaufaniem, poszerzono jego kompetencje.
Skorża nie jest ofiarą Wisły ani jej właściciela - Bogusława Cupiała.
Mam dość kultu Skorży - jestem przeciwny jego natychmiastowemu zwolnieniu, ale wolałbym aby już teraz szukano jego następcy. I mam tu na myśli realnych kandydatów, ponieważ wymaganie zachodniego trenera z nazwiskiem i doświadczeniem bierze się tylko i wyłącznie z oderwania wielu z was od rzeczywistości. Przypominam - Skorża przychodząc do nas nie miał żadnego znaczącego doświadczenia, nie miał też "nazwiska".
Uważam, że potrzebujemy takiego właśnie młodego trenera, który kształcił się i zdobywał doświadczenia w ligach o wiele silniejszych niż nasza (2 Bundesliga, 2-3 liga francuska bądź holenderska, 1,2,3 liga angielska). Chodzi o kogoś nie wychowanego przez Janasów, Piechniczków czy Engelów, kto z naszym bagnem nie ma nic wspólnego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.11.2009 o godz. 20:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!