|
Tak ja juz pisalem we wczesniejszych moich postach nie nalezy CAŁKOWICIE winic trenera Skorze za to ze ma waska lawke i tak naprawde nie ma kim grac i ciagle korzysta z 12-13 zawodnikow,a zmiany, ktore przeprowadza w trakcie meczu sa bardzo latwe do przewidzenia. Ja uwazam, ze nalezy jak najszybciej skompletowac sztab szkoleniowy (bardzo dobry lekarz, trener bramkarzy, dobrze by bylo, gdyby byl rowniez psycholog, w co jednak watpie) oraz przeprowadzic jak najszybciej rozmowe z pilkarzami. Chodzi mi tu glownie o trenera i wlasciela klubu. Uwazam, ze obciecie pensji zawodnikom o 50% zrobiloby wiecej dobrego jesli chodzi o zespol i gre i moze wreszcie zaczeliby oni biegac.
Przeciez do jasnej chol... oni grywaja tylko raz w tygodniu 90 minut(!), maja najdluzsza przerwe zimowa i letnia w rozgrywkach w Europie. Tak jak mowie, zamrozic 50% wyplat i wyplacic w przypadku koncowego zwyciestwa w rozgrywkach i przy zauwazalnej poprawie okiem zwyklego smiertelnika stylu gry oraz pokazania, ze im sie chce,bo czesto to wyglada tak,jakby grali tam za kare i jeszcze do tego dokladali.
Uwazam rowniez, ze po tych dwoch porazkach z rzedu duzo ciezej juz bedzie wygrywac nawet w Wodzislawiu, nie mowiac o Chorzowie(bo tam chlopaki maja swoja runde, a i Niedzielan bedzie chcial udowodnic cos Wisle i Skorzy),poniewaz kazdy zespol podejdzie do meczu z Wisla ze stwierdzeniem : Cracovia moze wygrac to dlaczego nie my, na dodatek grajac na "wlasnych smieciach"
Takze bedzie potrzebna naprawde duza mobilizacja i przede wszystkim walecznosc, zadziornosc i SKUTECZNOSC, bo jesli ktoregos z tych czynnikow zabraknie to mozemy zapomniec o 9 punktach w trzech ostatnich meczach.
A teraz taki przyklad:
Zawodnik X z naszego klubu niech zarabia 200 tys. euro rocznie(przy obecnym kursie euro 4.11) = 822000 zl/rok
W skali miesiaca - 68500 zl
Srednio gra 4 mecze w miesiacu, czyli za jeden mecz, w ktorym zagra 90 minut wychodzi, ze zarabia 17125 zl(!)
Wniosek prosty:
Pilkarz, ktory zarabia 200 tys. euro rocznie ma za godzine ponad 11000zl (!!!)
( i pomijam tu pieniadze za reprezentacje, reklamy itp.)
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 25.11.2009 o godz. 15:31.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|