FraMat napisał(a):

|
i co? ten nowy trener wyjdzie na boisko i bedzie za Brożka albo za Małeckiego biegał za piłką i celnie strzelał? A za Jopa lepiej się ustawiał na stoperze? Czy za Łobo dryblował na skrzydle?
|
No oczywiscie, ze nie wyjdzie, ale o to mi caly czas chodzi, ze nalezy rozpoczac dlugofalowy proces reformowania naszego klubu. Nie chce sie powtarzac ale genralnie chodzi mi o calkowita zmiane truby zycia pilkarzy. Moze sie myle ale uwazam ze gdzies popelniany jest blad. Wydaje mi sie, ze potrzebujemy calkowicie swiezego spojrzenia spoza naszego grajdolka.
Wlasnie wrocilem z pubu, serce az mnie bolalo jak widzialem Dan'a prowadzacego Unirea'e...to mogla byc Wisla.
>>>>>
koyoot napisał(a):

|
I ja wlasnie o tym pisze. Cos czuje ze jesli zwolnimy Skorze, bedzie powtorka z rozrywki, czyli pojdzie do innego klubu w Polsce(bo gdziezby indziej mogl isc?) a my bedziemy chlipac nad rozlanym mlekiem ze trzeba bylo go zostawic na stanowisku, identycznie jak chlipiemy wszyscy po zwolnieniu Dana Petrescu. Dlatego my tez musimy sie nauczyc na bledach ze to pilkarzy nalezy dobrac do wizji trenera a nie trenera do wizji pilkarzy.
|
Ale Skorza mial ponad dwa lata zeby odrzucic slabe ogniwa. Albo mu pasowalo to co ma albo nie umie wyselekcjonowac zawodnikow o odpowiednich predyspozycjach mentalnych. Trzecia mozliwosc jest taka ze mial sfere mentalna w d**ie.