flamengista napisał(a):

Jest jeszcze jeden powód, dla którego zwolnienie Skorży przyniesie teraz więcej szkody, niż pożytku.
Drużyna potrzebuje dopływu świeżej krwi. Skorża wysłał Csaplara i Klejdinsta w poszukiwaniu wzmocnień. W zimie być może miało dojść kilku piłkarzy.
Zwalniając trenera, cały ten plan nie ma sensu. Nawet jak przyjdzie nowy - dobry trener (oby taki się znalazł), to kandydaci przedstawieni mu przez skautów mogą nie pasować do jego koncepcji. I co wtedy?
Dlatego najlepiej, by Skorża popracował jeszcze trochę, zimą wzmocnił drużynę. Jeśli na wiosnę drużyna nadal nie będzie miała wyrazistego stylu, to już będzie jasność że nie ma co liczyć na sukces w Europie.
Wtedy spokojnie zatrudni się po sezonie nowego trenera, a Skorży wygaśnie umowa. W całej tej koncepcji dobre będzie też to, że przetestuje się czy Skorża się czegoś nauczył. I czy umie sobie radzić z narastającą presją.
Wyrzucanie 150 tys. złotych w błoto, bez pewności że przyjdzie ktoś lepszy to głupota. Oczywiście, chciałbym żeby Cupiał zatrudnił fachowca z zagranicy i dał mu 3 mln € na transfery. Ale bądźmy realistami, tak się nie stanie.
|
Racja. Za duza wladze dal Cupial Skorzy aby to wsztstko nagle runelo. A przyjscie nowego trenera napewno nie odmieni gry druzyny jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki w miesiac czy dwa. Tak naprawde Skorza jako manager to jeszcze sie nie wykazal, ale mam nadzieje, ze bedzie umial tak poukladac na nowo klocki, ze druzyna zacznie stopniowo poprawiac gre i oczywiscie zdobywac jakze cenne obecnie 3 pkt w meczach. Tylko zadaje sobie pytanie - kto odejdzie, aby byly pieniadze na nowe nabytki

Ja uwazam ze najpredzej to odejdzie Diaz i wtedy moznaby kilku graczy sciagnac na Reymonta. Choc jak wiemy Diaz to jeden z faworytow Skorzy, tak przynajmniej mi sie wydaje. Oj bedzie lamanie glowy teraz, bedzie..