Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2009, 14:41
wiekszosc pomyslow ktore tu czytam to sa jakies srodki o krotkoterminowym dzialaniu.
Nam jest potrzebna calkowita zmiana mentalnosci, podejscia do obowiazkow. to nie jest wina pilkarzy, ze nie potrafia utrzymac formy przez dluzej niz dwa miesiace. Tak ich poprostu prowadza trenerzy, to trenerzy pozwalaja pic alkohol i jesc scierwo. To pion sportowy pozwala zawodnikowi poza treningiem robic wlasciwie co mu sie tylko podoba.
Pisalem lewemu88 w prywatnej wiadomosci, ze niedawno rozmawialem z anglikiemze sztabu Dynama Kijow, opowiadal mi, ze ci zawodnicy tam praktycznie nie maja wlasnej woli i sa defacto niewolnikami klubu w zamian oczywiscie za ogromne pieniadze. Zyja jak maszyny, wg. z gory ustalonego planu.
U nas w polsce szczytem ingerencji jest wpisanie zawodnikowi z kontrakt zakazu jazdy na nartach lub na motorze. To co chlop robi po treningu nikogo nie obchodzi. Tu lezy problem, musimy zmienic wszystko, kolejny polski trener prochu nie wymysli. Zaden nie odniosl sukcesu przed ostatnie 13 lat bo kilka rund pucharu uefa to zaden sukces.
Ewidentnie to w jaki sposob my robimy futbol nie sprawdza sie, potrzebujemy ludzi z nowym spojrzeniem.

P.S. lewego przepraszam publicznie jesli poczul ze naskoczylem na niego w poprzednim poscie. nie bylo to moim zamiarem.

P.S. 2
Mam nadzieje, ze cupial mysli podobnie do mnie i jesli Skorza sie nie ogranie i go zwolnia to na jego miejsce przyjdzie sztab profesjonalistow z powaznej ligi.
Byc moze daloby sie zatrzymac skorze ale sprowadzic do sztabu ludzi zza granicy, (dyrektor sportowy, dietetyk, lekarze, fizjokoterapeuci, )
Ostatnio edytowane przez As : 24.11.2009 o godz. 14:46.