Wyświetl pojedynczy post
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2009, 13:53
Bardzo fajny komentarz uzytkownika Cobra Commander. Pozwole sobie go tu przytoczyć gdyż moim zdaniem bardzo ładnie pokazuje "charakter" naszego treneiro.

Cytat:
Postanowiłem przytoczyć pare wywiadów prasowych z czasów Skorży gdy prowadził Amice w pucharach: Wypowiedz Skorży po meczu z Glasgow rangers 0:5 Maciej Skor¿a nie by³ zbytniozdziwiony ostatecznym wynikiem: - Rywal pokaza³ nam miejsce w szeregu. Obawia³em siê jedenastki z Glasgow, ale nie myœla³em, ¿e przegramy a¿ tak wysoko. To by³a dla nas doskona³a lekcja futbolu." Amica Alkmaar 1:3: "Mamy przygotowanych kilka schematów gry na Alkmaar, ale takie mecze nie wygrywa się schematami, tylko walką - mówił przed meczem trener wronczan Maciej Skorża.Jego zespół grał schematycznie (bynajmniej nie zaskoczyło to Holendrów), ale walki nie było w ogóle. "Naprzeciwko Holendrów stanęła bowiem wyjątkowo słaba Amica. Bojaźń piłkarzy z Wronek - czołowej drużyny polskiej ekstraklasy - była tak wielka, że w pierwszej połowie nawet nie podjęli walki z rywalem. Zespół z Alkmaar miał dużą przewagę, bez problemu przedostawał się w okolice pola karnego Amiki. Dla Polaków nawet przekroczenie linii środkowej boiska było za to osiągnięciem.Trener Amiki Maciej Skorża zdecydował się na jedną zmianę w środku pola, która miała ogromny wpływ na przebieg meczu. Zamiast Marcina Burkhardta o rozegranie akcji Amiki miał dbać Krzysztof Kowalczyk. To był błąd - ambicji Kowalczykowi odmówić nie można, ale prawie każde jego zagranie kończyło się stratą." Danny Landzaat: "Nie spodziewaliśmy się tak łatwej wygranej we Wronkach. Amica grała źle, wybijała piłkę i liczyła, że ją dogoni, ale to było na nas zbyt mało." "- Wiem, że Francuzi na pewno zdecydują się na nawałnicę od pierwszej minuty. Postaramy się jednak zaprezentować lepiej niż w tych poprzednich meczach - mówi trener Amiki Maciej Skorża. Fatalne występy jego drużyny w poprzednich spotkaniach (przegrane po 1:3 z Grazerem AK i AZ Alkmaar oraz 0:5 z Glasgow Rangers) sprawiły, że Amica nie tylko straciła szanse na wyjście z grupy, ale może zostać nawet najgorszą drużyną spośród wszystkich grających w ośmiu grupach! O palmę pierwszeństwa z wronczanami walczą w tej niechlubnej rywalizacji belgijskie Beveren (0 pkt w dwóch meczach, bilans bramek - 2:11, czyli taki sam jak Amica) i Dinamo Tbilisi (0 pkt w 3 meczach, bramki 0:8)." Amica poległa z Auxerre 5:1...komentarz zbędny. Pytacie się co to ma do jego dzisiejszej pracy?już wam mówię-Levadia,Totenham i przegrane wszytskie ważne mecze o puchar Polski czy superpuchar.Dąże też do tego,że wielu z jego "wielbicieli" mówi,że jest młody i niedoświadczony,a kto prowadził wtedy Amikę,chyba nie ja?Wniosek jest jeden-słaby trener co pokazuje jego kariera.Mówicie mi o mistrzostwach a nędzny trener jakim był Okuka nie wygrał mistrza w 2002?Potrzebny nam szkoleniowiec z mentalnością zwycięzcy i sukcesami a jak czyta się te wywiady to skądś się to zna,co?to samo słodzenie i gadanie a wyciąganych wniosków żadnych.