morgenes napisał(a):

No właśnie, to jest w tym wszystkim dziwne i dla mnie niezrozumiałe. Skorża po raz pierwszy zaatakował zawodników o brak umiejętności. Tylko kogo - za przeproszeniem - miał na myśli?
Przyglądnijmy się chłodnym okiem: Kirm, Diaz, Brożek nr 1 i Brożek nr 2, Małecki, to aktualni reprezentanci swoich krajów, więc niech mi nikt nie mówi, że nie potrafią w piłkę grać. Zwłaszcza, że Kirm jedzie na mistrzostwa świata, a Diaz o mało co by się tam nie znalazł.
Że Marcelo w piłkę grać potrafi, nie trzeba nikogo przekonywać. Podobnie jak Alvarez i Jirsak.
Również Łobodziński pokazał w Zagłębiu, że tajniki futbolu ma opanowane na niezłym poziomie.
Kogo więc Pan Skorża miał an myśli mówiąc, że "umiejętności nie te?" Chyba, że Pan Skorża chciał powiedzieć: "Forma nie ta". Wtedy bym się zgodził. Ale nie umiejętności! Nie mylmy umiejętności piłkarskich z formą, którą prezentują obecnie nasi gracze! To ogromna różnica!
Mówiąc o braku umiejętności, Skorża tworzy sobie alibi. Gdyby powiedział, że forma jest do dupy, strzelił by sobie w kolano. Ale niestety to jest prawda!
Po prostu Pan Skorża nie potrafi poukładać klocków, nie potrafi zrobić z nich drużyny, nie potrafi nastawić i ich mentalnie. Po prostu, nie radzi sobie sobie z drużyną w żadnym aspekcie, ani fizycznym, ani psychologicznym. Albo inaczej: przestał sobie radzić.
Panie Skorża, niech Pan nie miesza pojęć: co innego umiejętności, co innego forma piłkarska! Na umiejętności nie ma Pan większego wpływu, ale na formę jak najbardziej. Nauczmy się nazywać rzeczy po imieniu takimi, jakie są!
|
najlepszy post na tym forum, bardzo dobre rozumowanie, jednym slowem to jest wlasnie prawda - to jest wlasnie przyczyna porazek czyli brak formy za ktory odpowiada sztab szkoleniowy czyli Skorza..dla mnie trener do wyoutowania natychmiast bo takich fachowcow to nawet w Polsce mozna smialo znalezc bez wiekszych problemow...