Wyświetl pojedynczy post
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2009, 11:23
morgenes napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, to jest w tym wszystkim dziwne i dla mnie niezrozumiałe. Skorża po raz pierwszy zaatakował zawodników o brak umiejętności. Tylko kogo - za przeproszeniem - miał na myśli?

Przyglądnijmy się chłodnym okiem: Kirm, Diaz, Brożek nr 1 i Brożek nr 2, Małecki, to aktualni reprezentanci swoich krajów, więc niech mi nikt nie mówi, że nie potrafią w piłkę grać. Zwłaszcza, że Kirm jedzie na mistrzostwa świata, a Diaz o mało co by się tam nie znalazł.
Że Marcelo w piłkę grać potrafi, nie trzeba nikogo przekonywać. Podobnie jak Alvarez i Jirsak.
Również Łobodziński pokazał w Zagłębiu, że tajniki futbolu ma opanowane na niezłym poziomie.

Kogo więc Pan Skorża miał an myśli mówiąc, że "umiejętności nie te?" Chyba, że Pan Skorża chciał powiedzieć: "Forma nie ta". Wtedy bym się zgodził. Ale nie umiejętności! Nie mylmy umiejętności piłkarskich z formą, którą prezentują obecnie nasi gracze! To ogromna różnica!

Mówiąc o braku umiejętności, Skorża tworzy sobie alibi. Gdyby powiedział, że forma jest do dupy, strzelił by sobie w kolano. Ale niestety to jest prawda!

Po prostu Pan Skorża nie potrafi poukładać klocków, nie potrafi zrobić z nich drużyny, nie potrafi nastawić i ich mentalnie. Po prostu, nie radzi sobie sobie z drużyną w żadnym aspekcie, ani fizycznym, ani psychologicznym. Albo inaczej: przestał sobie radzić.

Panie Skorża, niech Pan nie miesza pojęć: co innego umiejętności, co innego forma piłkarska! Na umiejętności nie ma Pan większego wpływu, ale na formę jak najbardziej. Nauczmy się nazywać rzeczy po imieniu takimi, jakie są!
najlepszy post na tym forum, bardzo dobre rozumowanie, jednym slowem to jest wlasnie prawda - to jest wlasnie przyczyna porazek czyli brak formy za ktory odpowiada sztab szkoleniowy czyli Skorza..dla mnie trener do wyoutowania natychmiast bo takich fachowcow to nawet w Polsce mozna smialo znalezc bez wiekszych problemow...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen