Wyświetl pojedynczy post
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2009, 10:30
Słowa dwa odnośnie Pawła Brożka

1) Opaska kapitańska - ktoś już gdzieś wspomniał ( Iwan w wywiadzie ? ) że mu się nie należy. I podzielam to zdanie. Może i jest przedstawiany jako lider drużyny, ale ja nie widzę aby tę rolę spełniał właściwie. Wiele pretensji, słaba jakość gry, mentalnie słabiutko - zamiast zagryźć zęby i biegać spuszcza głowę lub macha łapami. Generalnie wybór jest ciężki kto miałby go zastąpić wobec absencji Głowy i Sobola, ale ja bym wskazał Marcelo. Facet może i jest tu świeży, ale ma mentalność zwycięzcy, charakter, umiejętności.

2) Jego ogólna dyspozycja i jakość gry. Zgadzam się że po odniesionej rok temu kontuzji bardzo daleko mu do najwyższej formy. W kwesti mentalnej zamieszanie wokół jego niedoszłego transferu ( Fulham ) napewno mu nie pomogło. Ale chciałem zwrócić uwagę na pewien fakt z okresu naszego dwumeczu z Barcą. Wtedy bodajże po 1-0 przy R22 w którymś z wywiadów powiedział mniej więcej że obserwował grę bez piłki Etoo czy kogoś innego kogo podpatrywał i że zrozumiał że pewnego pułapu już nigdy nie osiągnie i pewnych umiejętności ( np. gry bez piłki ) już się nigdy nie nauczy. Utkwiło mi to w pamięci. Teraz patrząc na jego grę widzę zniechęconego faceta, któremu nie wychodzi, ale też który nie daje z siebie 100%. Paweł niestety nie tyle może osiadł na laurach co zdaje mi się nie ma motywacji do pracy nad sobą.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując