Wyświetl pojedynczy post
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 22:57
Lewy'88 napisał(a):Wyświetl post
mieliśmy Dana Petrescu-młody, zagraniczny, ambitny i co on takiego z Wisła zrobil pomijając fakt że miał niebotyczną jak na polskie warunki gaże bo tylko tym zasłynoł w Wiśle. Nie mówię że to zły trener bo teraz ze swoim klubem ładnie idzie w lidze mistrzów, tylko zagraniczny trener nic nie osąignie nie znajac specyfiki polskiej piłki a żeby to poznać potrzeba czasu. Tymbardziej że nasza liga to nie angielska, hiszpańska czy niemiecka która jest rozchwytywana i każdy zna jej styl. Polska liga się żaden poważny trener nie interesuje, bo nie ma zresztą czym.. smutne ale prawdziwe
Chlopcze o czym ty prawisz To nie trener ma sie uczyc specyfiki polskiej pilki tylko polscy pilkarze maja sie uczyc specyfiki profesjonalnego zachowania.
Czesto slysze to okreslenie 'specyfika polskiej pilki', co to wogole ****a jest? Co to? My dupami gramy czy jak? Do tylu biegamy albo moze mamy jakies inne reguly, ze sie zagraniczni musza uczyc?
Ja nie wiem czy Murinho znal specyfike angielskiej pilki, ale faktem jest ze przyszedl i wykrecil mistrza. Nie wiem czy Benitez znal specyfike angielskiej pilki ale przyszedl do Liverpoolu i wykrecil Puchar mistrzow.
Przestancie .......ic o jakichs zabobonach, jak wywala Skorze to ma przyjsc zagraniczny trener z cala ekipa. Musi miec wielkie jaja i jeszcze wiekszy bat zeby dziewczyny zagonic do pracy i zlamac niektore charaktery.
Jak na miejsce Skorzy przyjdzie 'specyficzny' polak to za dwa lata znowu bedziemy sie dziwic ze pilkarze biora kase za nic.
Aha, wcale nam nie trzeba trenera z nazwiskiem. Na to co my potrzebujemy wykonac to wystarczy solidny chlopek z Holandii, Francji, Niemiec czy Anglii. Taki Juergen Klopp albo Wolfgang Wolf to bylby prawdziwy zbawca. Klaus Augenthaler solidny chlop z doswiadczeniem jest do wziecia odrazu.
Nie mowie ze Ci konkretni ludzie powini przyjsc ale ktos kto by sie zdecydowal u nas pracowac i ma jakies doswiadczenie.

P.S. sorry za momentami mocne slowa.
P.S. 2 Wolf tez jest do Wziecia bo mu w Skodzie Xantii nie poszlo. Jak Grekow bylo na niego stac to my tez bysmy dali rade zatrudnic trenera z tej polki.
Ostatnio edytowane przez As : 23.11.2009 o godz. 23:05.