wolfy napisał(a):

|
To ja mam takie pytanie: a jeśli znów trafimy na Levadię, a Maciuś po raz kolejny ustawi "szczyt formy" na termin bliżej nieokreślony?
|
Oczywiście skoro sam Skorża przyznał, że popełnił tu błąd to zrobił go tylko po to żeby celowo popełnić go poraz kolejny. Cóż za błyskotliwość w twoim rozumowaniu

Skorża nie mówił o "terminie nieokreślonym" tylko o "meczach 3 i 4 rundy elLM" i własnie wtedy mieliśmy najwyższą formę w tym sezonie. Nie przekręcaj nie swoich słów bo ci akurat tak pasuje.
"Jeżeli nie jesteśmy w stanie zagrać dobrego meczu, jeżeli wygrywamy tylko z ogórami, gramy bez stylu, ambicji i taktyki - nic w pucharach nie osiągniemy."
Jesteśmy w stanie wygrywać z silnymi zespołami, co już ie raz miało miejsce za kadencji Skorży (nawet w tym sezonie: Ruch i Bełchatów to nie są ogórki na tle czołówki ligowej). Słaba postawa w ostatnich tygodniach nie oznacza, że będzie tak również za 8 miesięcy, kiedy przyjdzie czas pucharów.
"Rozwój dla nas to nie zostanie najlepszym wśród ułomnych".
Najpierw trzeba być najlepszym wśród tych ułomnych, żeby później móc wskoczyć na wyższy poziom.
"Mistrzostwo Polski to jest tytuł, jest ważny sam w sobie - ale nie ma nic wspólnego z rozwojem naszego klubu!"
Przede wszystkim pisałem, że mistrzostwo da nam dopiero szansę na dalszy rozwój. Możesz sobie pisać ile chcesz o zatrudnianiu fachowców, szkoleniu młodzieży, marketingu itd. Tylko powiedz mi skąd na to weźmiesz kasę?
Cupiał już od dawna nie inwestuje większych środków w klub. Takie środki są w grupie LM i grupie LE i jak już pisałem dużo łatwiej dostać się tam prze MP. Dlatego trzeba dążyć do tego, żeby się tam dostać jak najszybszą drogą.
"Nie graj proszę na emocjach, nie opowiadaj bajek o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Nie pouczaj."
Przeczytaj sobie jeszcze raz swój ostatni post. Następnie polecam ten tekst:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja