Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 19:13
- Kto mówi o szkoleniu przez drogich zachodnich trenerów młodzieży?
Napisałem,aby na nasz grunt przenieść wzorce niemieckie czy francuskie. Wg ciebie to kupę kasy kosztuje jakby Toppmeller doglądał jak idzie szkolenie na wszystkich szczeblach? Do tego potrzeba zachodnich trenerów aby wykonywali co im pierwszy trener powie?
- Trener z zachodu raczej dobierze sobie współpracowników od siebie, co w tym dziwnego?Ża drogo? a Skorża i spółka za odcinek renty pracują?
- Tak przy takich samych kosztach, bo u nas płaci się prawie jak na zachodzie. Łobodziński został podany jako przykład szastania pieniędzmi i tego,że przy takich samych kosztach można w tej lidze więcej znaczyć. Czytać trzeba między wierszami. Ale już wiem,że dla ciebie musi być jasny klarowny przekaz, bez ironii, sarkazmu tudzież skrótów myślowych. Zarzucasz mi,że chce aby Wisla grała pół amatorsko.Ciężko polemizować z tym argumentem. Cóż w Polsce są wszak sami zawodowcy i specjaliści. To i tak nieźle,że mi nie zarzuciłeś współpracy z szatanem,ale typowo oskarżyłeś mnie o szerzenie amatorstwa. Pomijam fakt,że nic o amatorstwie nie pisałem. Coś sobie sam tam domówiłeś.

W sumie szkolenie wg zachodnich wzorców, rozsądne podpisywanie umów, no tak to jest amatorstwo.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.