Ogryzek napisał(a):

Markus nie bądź dzieckiem
Wolą ludu kibicowskiego jest ściąć komuś "łeb" żeby zaspokoić chęć dzikiej zemsty i odreagowania za ostatnie piłkarskie upokorzenia. A najłatwiej trenerowi. Rozsądek tu nic nie da... i Twoje rzeczowe argumenty nic nie pomogą. Lud zdecydował, Ten gladiator musi zginąć a Cesarz (Cupiał) zastanawia się czy "podlizać" się "tłuszczy" kibicowskiej
Ja też mam wątpliwości, i to spore (I właściwie zgadzam się z Tobą w tej kwestii):
Ale dla przypomnienia sytuacja przed sezonem - po kolei:
1. Przed sezonem wielu pisało -gramy w Sosnowcu, prędzej czy później wyjdzie nam bokiem gra na wyjeździe cały sezon. Pojawią się gorsze wyniki, zakwalifikowanie się do pucharów to realny cel. MP mało prawdopodobne.
2. Przed sezonem wielu pisało - mamy mało liczną kadrę, prędzej czy później wyjdzie nam bokiem że nie ma zmienników. Kontuzje, słabsza forma. Pojawią się gorsze wyniki, zakwalifikowanie się do pucharów to realny cel. MP mało prawdopodobne.
3. Przed sezonem wielu pisało - mamy jednego napastnika, prędzej czy później wyjdzie nam bokiem że nie ma zmienników i/lub równorzędnych rywali. Kontuzje, słabsza forma. Pojawią się gorsze wyniki, zakwalifikowanie się do pucharów to realny cel. MP mało prawdopodobne.
4. Bramkarz... Pawełek...
itd.
Niby te 4 argumenty przemawiały do większości rozsądnych forumowiczów, ale jak przyszło co do czego... zwyciężył "lud" i gilotynowanie...
Taka rzeczywistość, emocje a nie rozsądek....
|
Dzięki najmądrzejszy i Ty, który wybijasz się z tej "tłuszczy"! Cieszy, ale zarazem dziwi mnie fakt, że ta postawa jaką prezentują nasi kopacze znajduje zrozumienie w Twoich oczach. Jak Ci plują w twarz, to też mówisz, że deszcz pada?
Albo może nie jeździsz na mecze i jedyne, co dajesz tej drużynie to wymądrzanie się na forum+ oglądanie meczu przed tv? Bo jeśli sam od siebie nie dajesz nic, to rzeczywiście nie masz co wymagać przyzwoitości i ambicji od ludzi, którzy żyją za pieniądze w zasadzie wyłudzone, bo przecież nie wypracowane, z tego klubu.