Wyświetl pojedynczy post
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 15:28
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
w tym momencie nie stać Cupiała na zmianę obranego kursu o 360 stopni

Tak na spokojnie, po przeanalizowaniu "za" i "przeciw" uważam, że Skorżę należy pożegnać.
Poczekać do końca rundy i pożegnać a na jego miejsce zatrudnić trenera z zagranicy na dorobku. Takiego jakim był Petrescu, gdy do nas przychodził.

O ile pierwszy sezon pracy "trenera Maćka" w Wiśle to pasmo prawie samych sukcesów, drugi też bardzo dobry, zdobycie mistrzostwa w takich a nie innych okolicznościach to rzeczywiście coś, to obecny sezon to porażka za porażką.

Najpierw Król Maciuś I myślał, że przejdzie Levadię z marszu, bez odpowiednich przygotowań. Okazało się, że się nie da. Za karę KMI dostał zwiększone uprawnienia a z posadą pożegnał się Bednarz.

Mecz z Lechem - tu zasadniczo nie mam nic do zarzucenia. To było dobre spotkanie, chłopaki starali się, walczyli ale przegrali. Taką porażkę mogę im wybaczyć.

Mecze z Legią i Cracovią jakie były każdy widział. Bez pomysłu, bez zaangażowania. Srru do przodu i może coś z tego będzie. Tak się niestety nie da.

W ogóle jak tak pomyślę, to w tym sezonie zagraliśmy 2 dobre spotkania. Mam na myśli Śląsk i Zagłębie Lubin.

Bo prawda jest taka, że w tej chwili wystarczy, że drużyna chce wygrać a Wisła ma problemy. Tak było i z Legią i z brzydszą stroną Błoń ale też z Polonią B., kiedy jednak udało się coś wcisnąć Ćwielongowi.

Reasumując:
Królu Maciusiu - pora abdykować.