Wyświetl pojedynczy post
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 14:33
Niepotrzebnie jechałem na ten mecz :( Żal bylo patrzeć na te bezgłowe kurczaki...

Nie można powiedzieć, że piłkarze przy Skorży się nie rozwijają: Paweł Brożek, Piotrek Brożek, Patryk Małecki, Marcelo, życiowa forma Sobolewskiego, super gra Boguskiego przed kontuzją to efekty pracy Skorży

Niestety jak się drużyna posypała przez kontuzje (Sobolewski, Głowacki, Brożek na środkach przeciwbólowych od poczatku rudndy z nieprzepracowanym okresem przygotowawczym, Garguła który miał naciskać i robić konkurencje, Boguski który debiutuje w przedostatnim meczu rundy) to okazało się, że zmienników NIE MA.

Kontuzje rozpieprzyły drużyne nie tylko piłkarsko - bo Jirsak, Łobodziński, Ćwielong, Jop a nawet Kirm to niestety ćwierć-piłkarze, a Brożek gra 50% tego co grał w zeszłym sezonie - ale również mentalnie, bo nie ma liderów, nie ma motywatorów, nie ma kto ich chwycić za jaja gdy brakuje Głowy i Sobola.

U Skorży wkurza mnie łatwość z jaką przeciwnicy ustawiają drużynę pod Wisłę (5 pomocników) i leżymy i kwiczymy. Ale to chyba wynika z wydumanej wiary, że Ci którzych mamy, sobie z tymi zasiekami poradzą, tak jak poradziliby sobie Garguła, Boguski, Brożek w formie. A sobie nie radzą.

Poniekąd rozumiem jednak Skorże, bo ****a kto by się rok temu spodziewał, że Kirm, Łobodziński, Jop, Ćwielong, Jirsak się nie sprawdzą, a Garguła, Boguski, Głowacki i Brożek bedą kontuzjowani. Ja również byłem wtedy optymistą. Myślałem, że będzie zabezpieczenie na wypadek kontuzji i rywalizacja jak wszyscy będą zdrowi. Że ławka jest aż ZA MOCNA. A jak to wygląda każdy widzi.....

Jak to Skorża jakoś poukłada i załata przy pomocy Leszczaków czy ewentualnych wzmocnień w przerwie zimowej, zdobędzie MP i w końcu pokaże coś w pucharach, to grzechy zostaną mu odpuszczone. A jak nie, to sorry, ale formuła się wyczerpała i po braku MP, lub odpadnięciu z pucharów trzeba szukać alternatywy.

Ale na razie niech pracuje, jest w ciężkim momencie...moje popracie ma
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....