Wyświetl pojedynczy post
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 11:04
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jirsak jest na chwilę obecną jedynym ofensywnym pomocnikiem w naszej drużynie, więc odpowiedz łaskawie na pytanie, kim chcesz go zastąpić w środku pola? No chyba, że chcesz grać dwoma defensywnymi, ale ja uważam, że ta taktyka dla nas to jakieś totalne nieporozumienie...
Dokładnie, a chyba nie trzeba nikomu przypominać jak dawno temu wygraliśmy spotkanie z silnym przeciwnikiem grając z dwoma defensywnymi pomocnikami. Dla mnie Jirsak przy jego niewątpliwych minusach i tak powinien grać w środku pola Cantoro czy Diaz w tym momencie tam występujący to nieporozumienie (oszałamiająco liczbę asyst zaliczyli w swojej karierze)... Swoją drogą jak tak przeciętnego by nie powiedzieć słabego zawodnika jak Mauro potrafi się trzymać w klubie przez 8 lat, a ile z tego czasu on rzeczywiście był w formie... Pokazaliśmy z Legią co oznacza gra Diazem i Cantoro i jeszcze jedno defensywny pomocnik to zawodnik potrafiący odebrać piłkę, nie notujący strat a obaj wyżej wymienieni popełniają ich całe mnóstwo narażając nas na groźne kontry, co w Europie kończy się utratą bramek...

Skorża by się utrzymać musi do końca roku wszystko wygrywać - dla mnie przy obecnym stanie personalnym, przygotowania fizycznego to niemożliwe...