|
ogryzek
Nie szukaj dziury w całym na siłę. Ani PvD nie napisał tego o co go podejrzewasz, ani ja też nie napisałem.
Taki Marcelo profesjonalista, gra w każdym meczu profesjonalnie a w derbach szczególnie, bo widzi tą wyjątkową mobilizację swoich polskich kolegów na te 2 mecze w roku. Różnica jest więc taka między Marcelo czy Cleberem, że oni mobilizują się na każdy mecz jednakowo, w tym na derby wyjątkowo a Brożek z Małeckim, tylko na te 2 mecze w roku w ramach zwykłego kunktatorstwa. I zapewniam Cię, że w ostatnich derbach, to właśnie zagraniczni najemnicy, dawali z siebie więcej, niż Ci, którzy tylko na te derby przez cały rok zachowywali swoją determinację, co PvD słusznie zauważył.
A co do Twojej apokaliptycznej wizji naszej ligii, bez polskich piłkarzy i trenerów w składach zespołów, to wyluzuj z tą wyobraźnią, bo najpierw zwróć uwagę na mój apel o opamiętanie i własną reformowalność polskich trenerów czy piłkarzy i to natychmiast, jeśli nie chcą dopuścić, aby z logicznej konieczności, dalszy rozwój polskiej piłki na nowych, europejskich stadionach w Polsce, nie odbywał się bez ich udziału. Wszystko leży w ich głowach i nogach. Ale na 100 % nikt w Polsce, nie da im już czasu na dalsze lekceważenie polskiej piłki. Nikogo już nie stać , tak finansowo, jak i mentalnie, na dalsze pobłażanie i tolerowanie żenady i braku wstydu oraz honoru ze strony, tak polskich piłkarzy , jak i trenerów. Nowa wieża " Babel" polskiej piłki, będzie adekwatna do standardu naszych nowych stadionów oraz do poziomu gry europejskiej, jeśli ma być wieżą rentowną. Ja wolałbym, aby nazywać ją wieżą " Wawel" i oby zawierała, jak najwięcej Polaków, ale jeśli ich jakość nadal się nie zmieni, to z naturalnych i logicznych przyczyn, zabraknie ich w konstrukcji tej wieży, co chyba nikogo trzeźwo myślącego, nie powinno już nigdy więcej dziwić.
EDIT - widzę, że od 4 miesięcy czyli od jego początku pobytu w Wiśle, czepiasz się Kirma a taki Łobodziński od kilku lat Ci nie przeszkadza, choć zarabia od takiego Kirma więcej. By the way - akurat z Levadią Kirm był najlepszym piłkarzem na boisku.
Lenczyk ociera się o hipokryzje, gdyż tuż po przejęciu Cracovii wypowiadał się z pretensjami do wszystkich, komu to on by nie podał ręki a mówił to w obronie klubu, którego miejsce było i jest w 2 lidze i tylko dzięki korupcyjnym układom zamiast z ŁKS-em, gramy dzisiaj derby z Cracovią. Tak więc Brożek z Małeckim oraz Skorżą, mają dziś za zadanie wygrać z 2-go ligowym klubem, który przez układy wyłącznie, nadal gra w Ekstraklasie. Ja wiem, że do korupcji przywykło już wielu kibiców, ale ja niestety nigdy nie przywyknę.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.11.2009 o godz. 11:59.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|