brylant17 napisał(a):

|
pan Dudi z tego co wiem to chyba w zimie kończy mu się kontrakt więc może odejść gdzie chce i kiedy chce.Ja bym się zainteresował Sadlokiem(wiem, że jest w kręgu zainteresowań) ale to by była inwestycja w przyszłość.
|
no, może odejść gdzie chce, ale gdzieś czytałem, że koniecznie chce, żeby to była zagranica, więc dlatego jest to dla nas s-f. Oczywiście mu się nie dziwię.
Sadlok rzeczywiście solidny piłkarz, ale pewnie zawinie go Legia. Od jakieoś czasu tak jest jak nasi "działacze" zabierają się za transfer zawodnika, o którego walczy też Legia czy Lech. Grzelak, Iwański, Lewandowski, teraz powiedzmy ten Sadlok czy Glik, bo i o nim się mówi w kontekście przejścia do Wisły, ale i Lecha i wygląda na to, że to Wrończanie są bardziej zdeterminowani do pozyskania go.
Edit: Ale Sadlok, czy Glik to nie są młode nadzieje, tylko goście, którzy chcą grać w pierwszym składzie w drużynie z ekstraklasy. Jaki biznes mieliby w wybraniu roli rezerwowego, skoro u siebie w klubach są pierwszoplanowymi postaciami? Pewnie skusiliby się na transfer, gdybyśmy pozbyli się Marcelo (o Jopie nie mówię, bo Mariusz jest w takiej formie, że z żadnym z tych chłopaków nie miałby szans w rywalizacji o miejsce w kadrze). Pewnie kupi go ten klub, którego przedstawiciele nakreślą przed nimi wizję regularnego grania w pierwszym składzie (czyli ich okłamią, chociaż z Lecha chyba powoli zawija się bambus, więc robi się miejsce w środku obrony...).