|
rav – 70 mln wydano na remont Spodka, nie na budowę, więc nie pisz czy widzę różnicę bo jest to oczywiste.
I dlaczego porównujesz Euro z LŚ czy Eurobasket? Po pierwsze co ma nowa hala w Czyżykach czy nowa hala TS Wisła do Euro 2012? Nie wiem jak to jest, może zawodnicy też się przygotowują na hali lub jest ona potrzebna do czego innego, ale chyba zapomniałeś, że Euro w Krakowie nie będzie? Czy widzę różnicą między mistrzostwami w koszu a Euro czy MŚ? Oczywiście. Jasne jest, że Eurobasket przy tych imprezach to pryszcz mały.
Nie rozumiem zaś tego dlaczego hala w Czyżynach ma być tak droga? To rzeczywiście budzi niepokój i jest trochę dziwne, hala, która będzie droższa od naszego stadionu? Trochę chore, zwłaszcza, że ta w Łodzi powstała za niecałe 300 mln.
A wracając jeszcze do imprez i do tego czy hala się zwróci, to polecam zerknąć na wikipedie odnoście Atlas Areny w Łodzi, koszt wynajęcia hali na jeden dzień waha się pomiędzy 25 000 a 80 000 złotych. Proponuję zobaczyć również ile imprez się tam już odbyło a ile jest planowanych. Także nie mówcie, że hala się nie zwróci. Należy tylko trochę zmniejszyć jej koszt, nie wiem, inny projekt czy coś, bo kwota 469 mln jest jakaś z kosmosu dla mnie. Te zaoszczędzone pieniądze powinny pójść na hale TSu i byłoby naprawdę cool.
|