Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2009, 18:34
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
To jest właśnie takie wasze myślenie...
Niedawno Spodek został wyremontowany za 70 mln zł i jakoś się to opłaciło. Oczywiście Spodek jest już niemal symbolem Katowic i ma swoją renomę na całą Polskę, ale skąd zakładacie, że z halą w Czyżynach tak nie będzie? W Łodzi wybudowali hale i już mieli mistrzostwa europy w koszu, Ligę Światową. Ja uważam, że duża hala dla Krakowa jest potrzebna i po pewnym czasie się zwróci.

Większość z Was uważa, że bardziej jest potrzebna nowa hala TS Wisła, ja też oczywiście jestem za jej budową choć kompletnie mi ona nie potrzebna ba na mecze kosza i tak bym nie chodził nawet gdyby można było wejść za free i gdybym mieszkał 10 metrów od hali, po prostu nienawidzę kosza. Co innego siatka.
Ale ja nie o tym.

Ja uważam inaczej, choć tak jak napisałem nowa hala TS też by się przydała bo ta obecna to śmiech na sali.
Człowieku!

70 mln - 469 mln !
Widzisz różnicę!?

Euro w piłce nożnej a Liga Światowa czy mistrzostwa Europy w koszykówce!
Widzisz różnicę!?

Z turniejem Euro 2012, jeśli chodzi o zainteresowanie, wpływ na gospodarkę, mogą konkurować tylko MŚ w piłce, ewentualnie igrzyska olimpijskie. I nic poza tym! Mistrzostwa w koszu przeszły u nas niemal bez echa.

Prawdopodobnie zostanie wydanych 450 mln na stadion (z czego około 100 mln to dotacja spoza budżetu Krakowa) a tu ma iść 469 mln na halę bez gospodarza! Ma nim być jakiś wirtualny operator.

Więc nie mów mi tu o "moim myśleniu", tylko przedstaw jakieś wyliczenia, że to ma sens, a nie, że budujemy sobie pomnik. Naprawdę fajnie byłoby mieć w Krakowie taki efektowny, kosmiczny obiekt, ale to nie jest dobry czas na takie inwestycje.

Poza tym wyciąłeś jedno moje zdanie ("hala TS Wisła jest wielokrotnie potrzebniejsza niż czyżyńska. "), a zapomniałeś o poprzedzających go trzech aspektach, z których Ty zauważasz jeden - potrzeby miasta. Na koszty budowy obu obiektów oraz stan budżetu miasta nie patrzysz.
Ostatnio edytowane przez rav : 13.11.2009 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując