Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2009, 18:46
Ja wam powiem tak. Pawełek czasami doprowadza człowieka do szału, ale prawda jkest taka, że kogoś wyraźnie lepszego nie kupimy. No chyba że fartem, jak było z Dolhą- ale zdaje się, że nasz fart się wyczerpał. Kupić dobrego bramkarza jest trudniej niż dobrego snajpera, także zapomnijcie o tym, że za grosze trafi do nas jakiś Buffon, Casillas czy inszy van der Sar. Taki klub jak Wisła aby mieć dobrego bramkarza po prostu musi wyszukiwać młode talenty i mieć fachowców, którzy je oszlifują. Legia nie sprowadzała klaowych bramkarzy tylko sama ich wypromowała. Podobnie inne kluby z bloku wschodniego.

Czy Moretto jest lepszy od Pawełka- moim zdaniem tak. Na pewno nie będzie miał pełnych gaci jak przyjdzie grać z jakimś potentatem, poza tym to jest facet z potencjałem do "wygrywania" drużynie spotkań, Pawełek w Wiśle takich inklinacji nie wykazał. Natomiast jeżeli ktoś oczekuje, że Moretto będzie drugim Casillasem, to już może sobie dać spokój. Jeśli gość do nas trafi i będzie grać( pamiętajcie o Jacku "Pawełek powinien grać w reprezentacji" Kazimierskim) to jestem więcej niż pewien, że w lidze puści nie jedną szmatę.

Dlaczego więc potrzebny nam Moretto, skoro raczej nie będzie skokiem jakościowym? Dlatego chociażby, że potrzebujemy drugiego bramkarza. Pawełek nam się zaczyna regularnie sypać, a Cebanu dostał szanse no i nie zachwyca. Z całą sympatią do Mołdawianina, ale póki co nic nie pokazał- taka prawda.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na filmik to być może brakarz którego szukamy. Nam raczej nie jest potrzebny super bramkarz na lini tylko wysoki z dobrym warunkami, który wyłapie kilka wrzutek w meczu. Na podstawie filmików widać że to potrafi. Na lini tez nie jest źle. I co najważniejsze nie widać w jego interwencjach jakiegoś rzucania się pod publiczkę.

Wiem że nie można racjonalnie ocenić zawodnika na podstawie filmiku z youtube ale jak zobaczyłem filmiki Lubosa Iliziego to definitywnie można było go już skreślić przed ściąganiem na testy.
Jak sam zauważyłeś, nie warto osądzać gracza po jednym filmiku. Filmik na głównej to taka dobra reklama dla zawodnika, no i efekt tego, że nie chciało mi się szukać jego gaf( w necie jest ich kilka, ale w kiepskiej jakości). Przynajmniej jedna z tych gaf to piłka przepuszcona przy dosrodkowaniu. Ponadto facet czasem bawi się w wyjścia a'la Majdan- dwa kroki do przodu, jeden do tyłu. Poza tym gra na linii i refleks są wielkimi atutami imć Moretto. No i najważniejsza rzecz- Moretto nie rzuca się pod publiczkę, o nie... On pod publiczkę kiwa napastników serio, w Setubal odwalił taki numer chyba z Benficą, krzyżakiem objechał napadziora. I to zdaje się nie był pojedynczy taki wyskok .

I jeszcze jedno- ktoś tutaj, czy w komentarzach napisał, że Moretto puścił gola z przewrotki w środek bramki- jeśli chodziło o tą bramkę http://www.youtube.com/watch?v=nfnoITxoU5Q to jest to sprawka Quim'a, a nie Moretto.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 12.11.2009 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując