Karherop napisał(a):

Ad1 . Nie nazwałem tego najwieksza klęską polskiej drużyny w pucharach , ale MISTRZA KRAJU w eliminacjach LM , przegrywaliśmy z Rumunami , Ukraińcami , Belgami .... ale z Estończykami ? Dalej w to trudno uwierzyć . Mieliśmy być wizytówką polskiej ligi , staliśmy się pośmieliskiem . Skorża dołożył do tego cegiełke bo to on odpowiada za swoich podwładnych .
Ad2. Jeśli trener miałby jaja to nie pozwoliłby takim zawodnikom jak Kosa czy Zieńczuk opuścić klubu , widząc że to oni ciągną gre całej drużyny . Pamiętam jaka była tego cała otoczka , ale słowo trenera powinno być w klubie najważniejsze obok właściciela , ale jak widać NIE JEST .
Ad3.Tyle że końcówka meczu to u Skorży ostatnia minuta ( vide Burliga ) , dużo to on nie zdziała w takim czasie . Poza tym prosze czytać wyraźnie . Co W. Łobodzińśki wnosi do gry Wisły ? rozgerał do tej pory w niej 50 spotkań z czego udanych mogę naliczyć max 5 .Nie mówie o tym by od razu wrzucać do składu 5 młodych zawodników . Ale chociaz jednego który jestem przekonany nie obniżylby poziomu naszej gry , a wręcz przeciwnie .
Ad4. Bez jego zgody do klubu nie przyszedł żaden zawodnik . Jego winą jest że nie umie przemówić do zakompleksionych leniwych Polaków , po przegranym meczu w takim stylu jak z Legią kazałbym im biegać wokół boiska 2 godziny w szybkim tempie , skoro na meczu im sie nie chciało. Skoro zawodnicy uważają że są bezkarni , a trener nie chce zmienić takiego stanu rzeczy to o czymś świadczy . Poza tym jak czytam że nasi zawodnicy trenują zaledwie 2 godziny codziennie w klubie , przy tym pobierając niezmiemksą kase za taką mierną gre to już mnie k.. bierze . Twardej ręki im trzeba , Skorża jej NIE MA .
|
1. Skorża nie ucieka od odpowidzialności za ten dwu-mecz, a co do odpowidzialności za podwładnych to co on możeim zrobić? Każe zasuwać im po nieudanym meczu to na drugi dzień połowa drużyny zgłosi urazy... Po kieszeni ich nie uderzy bo niby jak?
2. Jeśli chodzi o odejście kluczowych w pierwszych 2 sezonach zawodników to Skorża nic nie mógł na to poradzić powiedz mi w którym polskim klubie trener ma taką władze żeby, podjąć decyzje, że ten i ten muszą zostać?
3. Co do Łobo to ja jestem za daniem mu ostatniej szansy, powinien grać w tych ostatnich meczach od 1 do ostatniej minuty i jeśli jegogra nie będzie taka jakiej oczekuje Skorża to wystawić go na listetransferową. Co do Naszych młodych masz racjepowinni dostać szanse gryprzez przynajmnie 10-15 minut w meczu.
4i5 odpowiedzi masz w powyższych punktach