Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2009, 14:09
Skończyłem nie dawno Star Wars: force unleashed i muszę stwierdzić że moc rzeczywiście jest wyzwolona ! Gra była by rewelacyjna, ale przez to że wydali ją najpierw na konsole to jest jedynie dobra. Im większą popularność zyskują konsole tym bardziej zabijane są dobre pomysły na gry. SW: FU ma typowe wady i spłycenia konsolowca. Gra jest nieziemsko krótka, 8h to góra (dłużej w machinarium grałem), podczas walk z bossami nie ma obrotu kamery, walki mieczem świetlnym widowiskowe, ale konsolowo maksymalnie uproszczone. Wszystkie combiosy robi sie jednym klawiszem (tak jak w Batman: Arkham Assylum, który jest kolejnym przykładem jak zjebać świetną grę). miecz świetlny powinien wchodzić w takiego szturmowca jak w masło, tymczasem odbija się od niego jak jakiś kij, w stylu jRPG'a. Finishery robi się wciskając w danym czasie przyciski, które wyświetlają się na monitorze (jakież to konsolowe, eh). Tą samą przypadłość miał przeniesiony z PS3 Residen Evil 5. Gra jest niesamowicie liniowa. Grafika bardzo dobra, choć już nie jakiś majstersztyk. Grałem na swoim sprzęcie w wiele lepszych graficznie gier bez zacięcia. Tutaj gra momentami zwalnia, czasem zetnie (i znów te konsole).

Teraz zalety. Przede wszystkim fabuła. Bardzo dobra, choć krótka. Zabawa mocą rewelacyjna. Na rozwiniętych skilach można cuda wyprawiać. Ostatni plus to... uniwersum Gwiezdnych wojen. Plusów mało ale polecam tą grę. Czekałem na nią od momentu zapowiedzi, i jestem średnio usatysfakcjonowany, ale polecam i tak.

co do gry roku to grałem w wiele świetnych tytułów w 2009 i ciężko byłoby wskazać ta najlepszą. GTA IV, Residen EVil 5, Dark sector, Bionic Comando, Batman:Arkham Assylum, Star Wars: FU, Machinarium, Risen, Wofenstein. Gra roku? Nie mam pojęcia którą to by mogła być.

Teraz czekam na luty 2010 i pwrót Alien vs Predator
Ostatnio edytowane przez Gordian : 11.11.2009 o godz. 14:20.

Odpowiedz cytując