Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2009, 13:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ad1 . Nie nazwałem tego najwieksza klęską polskiej drużyny w pucharach , ale MISTRZA KRAJU w eliminacjach LM , przegrywaliśmy z Rumunami , Ukraińcami , Belgami .... ale z Estończykami ? Dalej w to trudno uwierzyć . Mieliśmy być wizytówką polskiej ligi , staliśmy się pośmieliskiem . Skorża dołożył do tego cegiełke bo to on odpowiada za swoich podwładnych .
Ad2. Jeśli trener miałby jaja to nie pozwoliłby takim zawodnikom jak Kosa czy Zieńczuk opuścić klubu , widząc że to oni ciągną gre całej drużyny . Pamiętam jaka była tego cała otoczka , ale słowo trenera powinno być w klubie najważniejsze obok właściciela , ale jak widać NIE JEST .
Ad3.Tyle że końcówka meczu to u Skorży ostatnia minuta ( vide Burliga ) , dużo to on nie zdziała w takim czasie . Poza tym prosze czytać wyraźnie . Co W. Łobodzińśki wnosi do gry Wisły ? rozgerał do tej pory w niej 50 spotkań z czego udanych mogę naliczyć max 5 .Nie mówie o tym by od razu wrzucać do składu 5 młodych zawodników . Ale chociaz jednego który jestem przekonany nie obniżylby poziomu naszej gry , a wręcz przeciwnie .
Ad4. Bez jego zgody do klubu nie przyszedł żaden zawodnik . Jego winą jest że nie umie przemówić do zakompleksionych leniwych Polaków , po przegranym meczu w takim stylu jak z Legią kazałbym im biegać wokół boiska 2 godziny w szybkim tempie , skoro na meczu im sie nie chciało. Skoro zawodnicy uważają że są bezkarni , a trener nie chce zmienić takiego stanu rzeczy to o czymś świadczy . Poza tym jak czytam że nasi zawodnicy trenują zaledwie 2 godziny codziennie w klubie , przy tym pobierając niezmiemksą kase za taką mierną gre to już mnie k.. bierze . Twardej ręki im trzeba , Skorża jej NIE MA .

Pod wpływem tej nieodpartej logiki jestem za zwolnieniem Skorży i napisaniem listu błagalnego do Petrescu - wróć! Może jednak wróci?

Skorża popełnia same błędy, jest za miękki dla piłkarzy, nic ich nie nauczył, skompromitował klub w pucharach itd - jednym słowem - wynocha!

Ależ mieliśmy pecha - z 2 trenerów Urban Skorża trafiliśmy tego gorszego.... a mogliśmy trafić wychowanego na wzorcach hiszpańskich Urbana. Mielibyśmy dużo młodych piłkarzy, trenera z Zachodu (tak bo Urban uczył się zawodu jak Kasperczak za zachodzie), świetny ofensywny styl gry, dużo goli itd. Jednym słowem PECH z tym Skorżą.

Trzeba koniecnie dać do zrozumienia Cupiałowi - DOŚĆ COFANIA SIĘ - chcemy progresu, rozwoju!
Zespół gra źle, bez wyrazu, na stojąco. Nic się nie uczy. (Tutaj proszę powtórzyć 100 razy jak mantrę ostatnie 2 zdania)

Zespół Skorża dostał wyśmienity i każdy dyletant zrobiłby z niczego 2 mistrzostwa! Więc dość fuszerek Skorża wynocha! Nie słyszysz woli ludu, tj kibiców? Wynocha!!!!

(Przepraszam że wcześniej próbowałem dostrzec choćby kilka małych pozytywów w tym że mamy Skorżę jako trenera i nie ma karuzeli trenerskiej w klubie - wiem błądziłem, teraz już wiem SKORŻA OUT!!!!)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.11.2009 o godz. 13:41.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...