westersyl napisał(a):

|
Myślę że nie będzie różnicy jak zobaczymy zamiast Łobodzińskiego Leszczaka, dla tego drugiego jest nadzieja. Nawet jeśli Leszczak zagrałby słabo to nie ma się czym martwić przynajmniej zbierze trochę doświadczenia, a Łobodziński zagrałby na pewno nie lepiej niż on. Tylko blokuje miejsce komuś innemu a gra dlatego że kosztował 400 tys euro. Dobre dośrodkowanie które pokazuje raz na 5 meczy to za mało aby reprezentować barwy Wisły Kraków. Inter umoczył na Quaresme kupe kasy, koleś nie dał rady. Murinho nie bał się go odsunąć, ponikąd przyznając się do tego że umoczył kasę. A Skorża na siłę chce przekonać nas że z Łobodzińskiego coś będzie.
|
ja uważam że i z Łobodzińskiego i z Quaresmy coś będzie, różnie to bywa z formą w życiu piłkarzy i różnie to się toczy - ja bym wystawiał dalej Łobodzińskiego. Inna sprawa to zachowawczość Skorży co do rozwiązań w środku pola - wrzucenie dwóch defensywnych pomocników na mecz z Cracovią to jest dla mnie nie do przejścia - ma być Jirsak i koniec. Kirm koniecznie na lewej zamieniany w razie potrzeby z Łobo na prawej ( i np Gargułą który wchodzi w drugiej połowie np za Cantoro lub Diaza <za defensywnego ofensywny w zależności od potrzeby boiskowej>)
Wystawiłbym Cebanu (Pawełek leczy bok
a w ogóle to dałbym tak:
Cebanu
Alvarez Diaz (ewentualnie Jop w 2 połowie jeśli zła gra) Marcelo Brożek
Cantoro (wspomagający Diaza)
Łobodziński Jirsak Kirm (Garguła jako 1 wchodzący, Ćwielong ewentualnie jako 2 wchodzący lub w ogóle)
Brożek Małecki
II połowa - wpuścić Gargułę za Cantoro jeśli wynik nie zadowala - jeśli wynik dobry przewaga - to nie ma sensu wywalać defensywnego pomocnika - i wtedy za najsłabiej grajacego z czwórki (Łobo, Małecki, Diaz, Kirm)
przy słabiutkiej grze Diaza lub Cantoro wejście Jopa na defensywę i wyoutowanie odpowiednio Diaza lub Cantoro
jeśli Łobo będzie kulał - a Garguła już zastąpi kogoś innego - to zawsze mamy Ćwielonga
no i najważniejsze - jak Paweł i Patryk nie będą potrafili trafić w piłkę a potem w bramkę - to dalszej alternatywy nie ma i jak jakiś pomocnik albo obrońca ich nie zastąpi w strzeleniu gola to będzie koks.
Pozytywy: rosnąca forma Kirma, dobra forma Jirsaka