Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2009, 00:02
Osobiście uważam że przyjście tego zawodnika byłoby znakomitym rozwiązaniem. Pomimo że ze względu na brak jakichkolwiek informacji (w tym i obecności Moretto na zdjęciach z treningu) mogących potwierdzić wiarygodność rewelacji podawanych przez pana Białońskiego te doniesienia mogą się okazać bzdurą wyssaną z palca, to jednak gdyby transfer doszedł do skutku byłby to świetny ruch.

Moretto to piłkarz dosyć znany (przynajmniej mnie), bronił w dwóch zachodnich dobrych klubach i w dodatku w Lidze Mistrzów. Jeśli mnie pamięć nie myli, to żaden z bramkarzy którzy kiedykolwiek mieli okazję grać w polskiej lidze nie może się poszczycić podobnym doświadczeniem (jedyne nazwisko które przychodzi mi na myśl to Angelo Hugues, ale jego okresy w Monako i Lyonie to epizody w pełnym tego słowa znaczeniu).

Gorąco popieram strategię ściągania właśnie takich piłkarzy ze średniej europejskiej półki i już wiele razy pisałem w tym temacie że Wisła powinna iść w tym kierunku. Pomimo tego że gość jest pół roku bez pracy, należy pamiętać że miał w swojej karierze większe lub mniejsze przebłyski i na pewno po grze w Lizbonie czy Atenach pozostawił po sobie raczej dobre wrażenie. Ponadto to profesjonalista pełną gębą, samo jego przejście do Wisły dodałoby także splendoru samej lidze, bo jak już napisałem, to bramkarz w miarę rozpoznawalny i anonimem nie jest.

Dziwi mnie natomiast że malkontentów jak zwykle nie brakuje, ale przykro mi, Buffon albo Casillas do nas raczej nie przyjdą. W mojej opinii Moretto to zawodnik który powinien z miejsca wysadzić Pawełka spomiędzy słupków i w pełni zasługuje na zatrudnienie, chociażby na początek na jakiś roczny kontrakt.

Inna sprawa że śmieszą mnie opinie pokroju "ale mi super wzmocnienie, 31-letni bramkarz bez klubu". Szczególnie czepianie się metryki zalatuje mi trochę piłkarskim laicyzmem, bo wg mnie właśnie wiek koło trzydziestki to najlepszy okres dla golkipera, no ale cóż.

Pozostaje tylko kwestia wiarygodności rewelacji z Interii. Pożyjemy, zobaczymy. Podsumowując, byłaby to super mobilizacja dla Pawełka bo z całym szacunkiem dla Ilie, ale wielkiego zagrożenia dla Mariusza to on póki co nie stanowi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 11.11.2009 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując