Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2009, 12:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tu naprawdę nie chodzi o nazwiska, ale o wiedzę zdobytą w krajach gdzie istnieją profesjonalne kluby piłkarskie. Innymi słowy - potrzebujemy misjonarzy, którzy wprowadzą nas krok po kroku w świat białych ludzi, pokażą nam jak się buduje futbol w cywilizowanych krajach, gdzie komunizm zna się tylko z serialu "Mac Gywer" i gry "Command & Conquer: Red Alert". Nasze zapóźnienia cywilizacyjne są o wiele większe, niż nam się wydawało i pora to sobie wreszcie uświadomić. Tu nie chodzi o to, że dostajemy w czapę od Legii czy Lecha, ale - że niedługo będą nas prały zespoły Litewskie i Mołdawskie.

Proszę jakie nawrócenie... Ja to samo mówiłem i postulowałem mniej więcej już 4-5 lat temu, ale wtedy imć Wolfy reagował na podobne postulaty jedynie kpiną, hasełkami o oderwaniu od rzeczywistości, w której nie da się czerpać z zachodnich doświadczeń i nazywał to demagogicznymi kazaniami.

Cóż, lepiej późno niż wcale.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.11.2009 o godz. 13:18.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"