Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2009, 22:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(...)

Wbrew moim narzekaniom (przy każdym prawie meczu Wisły w tym sezonie) na styl gry Wisły, widzę, co robi Skorża. Widzę zmiane stylu (niestety w powijakach, bo wykonawcom... się nie chce).
Skorża robi dobrą robotę - uczy wiślaków piłki nowoczesnej, wdraża i wpaja styl jakim grają dziś najlepsi w Europie. Niestety wygląda to żałosnie w przypadku amatorów jakimi jest wiekszośc naszych piłkarzy.

Dlatego ciekaw jestem co tak naprawdę Skorża ustalił z nadprezesem w sparwie nowego stylu zarządzania imenedżerki.
Mam nadzieję, że Skorża razem z Cupiałem mają pomysł na rozpoczęcie od zimy gruntownej rewolucji w Wisle w perpsektywie gry na nowym stadionie od lata. Takiej rewolucji, która przyczyni się do tego, ze zamiast kopaczy chowających się na boisku, uciekających od zaangażowania, nie wychodzacych na pozycję, nie szukających gry, minimalistycznych i nonszalanckich, popełniajacych amatorskie, zaściankowe błędy, spędzajacyh po treningach i meczach czas w Cieniu czy Franticu zamiast na słowni czy na boisku, że zamiast tych kopaczy będziemy mieli w składzie, może nie gwiazdy (na te nas nie stać) ale solidnych piłkarzy z zagranicy, ktorzy jak w ekipie Dana ćwiczą po treningach, nie włóczą się po knajpach,itd.
No, tylko pytanie, czy rzeczywiście tak będzie jak w przytoczonym fragmencie. Czyli współpraca Cupiał - Skorża. Chodzi o to, żeby właściciel przejrzał na oczy. Bo do tej pory dawał się mamić głupotami.

Druga sprawa, kilku zawodników musi odejść z klubu. Czy Skorża będzie miał jaja to zrobić? Wg mnie Brożki gdziekolwiek za cokolwiek, Łobo do 3 bundesligi celem odciążenia budżetu płacowego to niezbędne minimum, by postawić drużynę na właściwe tory.
W innym razie wg mnie trener jest pussy i nie ma na co liczyć, niestety.
..