Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2009, 21:28
Ruch - Jagiellonia. Nie miałem ochoty oglądać kolejnej ligowej kopaniny, więc z przyzwyczajenia popatrzyłem, i do końca nie mogłem oderwać oczu. Zaimponowało mi odebranie piłki, w akcji w której padł gol dla Ruchu. Wślizg, uratowanie przed wyjściem na aut i podcinką nad obrońca do skrzydłowego. Różniej ładna bramka,rewelacja. Naprawdę dało i chciało się to oglądać. Czyli się da konstruować akcje skrzydłami,dryblować, stosować pressing. Ruch Polonia Bytom też był niezłym spotkaniem przypominam.Na tle Niebieskich,jeśli chodzi o organizację gry, wychodzenie z kontrami,ambicję, my wyglądamy blado. Coś koło Odry,Piasta. Przy czym zastrzega,że Sobiecha czy Janoszki nie chiałbym u nas widzieć. Wolę gościa z zagranicy. Z mentalnością zwycięży. Nie mam też wątpliwości,że z czasem Sobiechy i Sadloki zaczną gwiazdorzy.

Co do Niedzielana i tego,że nie gra u nas. Powiem jedno, jest to kolejny, widoczny dowód,że Skorża powinien odejść po wygaśnięciu umowy, zanim znów czegoś nie zepsuje. Piszecie co niektórzy,że Niedzielan nie mógłby w nieskończoność dostawać szansy. Ciekawa teoria, ale upada kiedy zobaczymy, że bardzo słabi piłkarze wychodzą w pierwszej jedenastce u nas, typu łobodziński,Jop więc co stałoby na przeszkodzie dawać szansę Niedzielanowi. Że by nie strzelał?Widać z czasem by zaczął. Póki co dawajmy szanse Łobodzińskimu i Jopowi, i mówmy,że Niedzielan nie mógłby jej dostawać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.11.2009 o godz. 21:30.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując