|
Nie no, znowu. Starczy, że ktoś na forum rzuci nazwisko Frankowski i już zwala się cała banda ludzi z tekstami "znowu judzi", "niech się sobą zajmie" itp. Wielokrotnie wypowiadałem się, że to co zrobił Frankowski wybitnie mi się nie podoba i mu w żadnym razie tego nie zapomniałem. Ale to co teraz odwalacie zakrawa na hiszpańską inkwizycję. Nawet programu nie widzieliście, dostaliście wyrwany z kontekstu fragment wypowiedzi i już się rzucacie i pienicie. Frankowski mówił o przyczynach nieudanych wyjazdów Polaków na zachód. Jako jeden z tych powodów wymienił brak przygotowania na walkę o skład, na konkurencję. Jako przykład podał, że w Wiśle skład zaczyna się ustalać od Brożka- bo tak jest. I żeby uciąć temat, że Frankowski się wymądrza itd. Do materiału ludzie z C+ celowo wybrali piłkarzy, którzy w Polsce osiągnęli pewien status, wyjechali na zachódi i im nie wyszło. Rozmawiali z Frankowskim, Grosickim, Milą i Niedzielanem. Boli trochę, że jeden Niedzielan był w stanie powiedzieć wprost, że na lepszy klub okazał się za słaby, podczas gdy reszta kluczyła i zasłaniała się językami, brakiem przygotowania mentalnego, własnym lenistwem itd.
|