Wyświetl pojedynczy post
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2009, 18:24
Aż się zjeżyłem, kiedy zobaczyłem ostateczny wynik starcia Jagiellonii z Ruchem. Biedna Jaga! No ale cóż, na wyjeździe wybitnie im nie wychodzi.

Co do tabeli - kiedyś pan R. z ekstraklasy miał powiedzieć (osobiście nie słyszałem, więc nie wiem, czy to prawda), że liga z dużą przewagą Wisły będzie "nudna". No to teraz Wisła przegrywa, wcześniej z ziemniakami, teraz z Warszawą, i... grupa pościgowa za nami jest co najmniej osobliwa. Jak Amica wygrała z nami, to oczywiście na Polonię Bytom sił już nie starczyło i ekipa wroniecko-poznańska na do nas 9 pkt "w plecy". Ruch wziął się do roboty i wyprzedził Legię, chociaż poległ z warszawiakami w bezpośrednim spotkaniu. Sama Legia jest dla mnie najdziwniejszą drużyną - wygrywa z "górą" (Lech, Wisła), przegrywa z "dołem" (Odra, Jaga). Zupełnie odwrotnie niż my.

Niedzielana trochę mi szkoda, dziś napastnik w formie u nas byłby na wagę złota. Niestety trzeba czekać i modlić się, aż wyzdrowieje Boguś. "Niebiescy" trzymają się w czubie i jak na razie wcale nie mają ochoty "spadać" do środka tabeli. Jeśli ekipa z Chorzowa w następnej kolejce nie da się pokonać "idącym na miszcza", to sytuacja zrobi się jeszcze ciekawsza.
Odpowiedz cytując