morgenes napisał(a):

Przepraszam Kolego, ale większej bzdury dawno nie czytałem. Nie ja jestem od trenowania zespołu, bo nie mnie za to płacą. Nie ja jestem od strzelania bramek, bo nie mnie za to płacą. Za to ja od 1974 roku płacę za bilety i mam prawo wymagać.
A co do dawania kasy na transfery, to ja tego akurat nie wymagam. Wymagam jedynie szczerości w relacjach właściciel klubu - kibice. Cupiał nie ma - niech nie daje. Nikt się na niego nie obrazi, zapewniam Cię. Ale niech powie prawdę. Nie mam, nie dam, ale za to nie stawiam przed wami celów nie do zrealizowania. Macie być mistrzem Polski i basta. A nie opowieści z Narni o wojowaniu w Europie.
|
Choćby z powodów marketingowych nie będziesz miał żadnej szczerości więc ochłoń
Nikt oficjalnie nie powie że nie mamy kasy, nikt oficjalnie nie powie że nie walczymy na poważnie w pucharach a gramy tylko o MP bo po pierwsze odeszłoby wielu sponsorów i pieniędzy byłoby jeszcze mniej a po drugie mogliby się odwrócić kibice. Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jakie cele ma Cupiał. Ja się nie będę powtarzał (pisałem wiele razy) co go "zadawala" i żadne bajki o braku progresu stanie w miejscu nie robią na mnie wrażenia. Myślę że na Cupiale też nie (w obecnej jego sytuacji finansowej). Po prostu gość ma ważniejsze problemy niż jakiś trener z zachodu i "progresy" kiedy walczy o przeżycie. I oby mu się udało.